Image default

Teljesen meggyógyult Muki, a törött lábú apró mókus, aki már a szabad életre készül

Teljesen meggyógyult Muki, a törött lábú apró mókus, aki már a szabad életre készül! Hamarosan visszatérhet a természetbe!

Emlékeztek még a kismókusra, aki az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány-tól került hozzánk – teszi fel a kérdést posztjában Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány.

Mint megjegyzik sajnos törött lábbal érkezett Muki, így az elején nem lehettek biztosak abban, hogy szabadon tudják-e majd engedni. De szerencsére minden jól alakult, Ági szerető gondoskodásának köszönhetően – tették hozzá.

Muki lába szépen gyógyult, így kiköltözhetett egy szép, nagy kifutóba, modellezett élettérrel, hogy gyakorolja az ugrálását, ágon való futkorászást, így felkészülhet a szabad életre.


Ha támogatnád a Tüskevárat, az 1% felajánlásával ezen a számon teheted meg:  19097147-1-13

Pár napja is apró mókus életét mentették meg a Hortobágyi Madárkórházban!

Szegény kicsike kiesett a “mókus-fészekből”, de az alapítvány kollégái megmentették! – írta a Hortobágyi Madárpark.

Kicsi élete már egy balesettel kezdődött… Mamája a fészket egy utcai lámpa búrájába készítette, ahol 5 kicsit nevelt. Sajnos a helyszín kevésbé volt biztonságos, a fészek az 5 picivel le is esett. Sajnos csak ő maradt életben. Még szopik, most kollégánk a pótmama… – írták bejegyzésükben. Nagyon szorítunk érte!

Három csöppnyi mókus életéért küzd a Mályi Madármentő Állomás is!

Az állatbarátok mindent megtesznek, hogy megmentsék őket! Miközben a gólyás sztorit intéztük, jött három kis mókuska a mentőállomásunkra – írta a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében a Mályi Madármentő Állomás.

Mint írták, ez egyikük megsérült, vérzik, állattámadás miatt és a másik kettő sincs túl jó állapotban, kihűltek és kiszáradtak. Meleg helyen elszállásolták őket és ettek is.

Szurkoljatok nekik nagyon rájuk fér – kérik.

Ha támogatni kívánja a Madármentő Állomás munkáját, és a kis betegek gyógyulását és életmentését, akkor ezt adója 1%-ával Ön is megteheti.
Mályi Természetvédelmi Egyesület
Adószám: 18408623-1-05

Bukfencet sikerült megmenteni

Nemrégiben a Sóstó Vadvédelmi Központ tündéri felvételeket osztott meg Bukfencről, arról a mókusról, aki súlyos koponyasérüléssel került hozzájuk.

Bukfenc a Sóstó Vadvédelmi Központban nevelkedett, kölyökként komoly koponyasérüléssel került hozzájuk. A vadvédelmi központ mókusai közül egyedül neki kellett maradnia, a sérülés utáni mozgáskoordinációja ugyanis nem javult meg.

A szabadban könnyű préda válhatott volna belőle és a fákon sem tudna biztonságosan közlekedni. Bukfenc a vadvédelmi központ látogatóinak nagy kedvence, akivel kezdetektől fogva sokat foglalkozik Babos Rita önkéntes.

Vannak, akik teljesen meggyógyulnak

De nem csak Bukfencről osztott meg tündéri fotókat a vadvédelmi központ közösségi oldalán. A szabadon engedett mókusaik közül Tobit éppen fészekrakás közben figyelték meg a napokban a központtól nem túl messze.

“A mókusok ugyanis több ilyen gallyfészket készítenek, melybe alulról másznak bele. Komolyabb hideg esetén faodvakba és néha mesterséges madárodúkba is behúzódnak” – magyarázzák. Hozzáteszik, nem alszanak téli álmot, szép téli napokon is aktívak és felkeresik dugi éléskamráikat.

A mókusokról

Az európai vörös mókusok, az erdők, parkok és kertek vidám lakói, a természetünk egyik legaranyosabb és legkedveltebb kis emlőse. Ezek a pici rágcsálók egyedi megjelenésükkel és vidám természetükkel mindenki szívét elrabolják.

Jellemzően közepes méretű állatok, testhosszuk eléri a 20-25 centimétert, míg a farkuk hossza akár 15-20 centiméter is lehet. A szőrzetük gyönyörű vörösesbarna árnyalatban pompázik, hasuk viszont fehér vagy krémszínű. Az arcukat pedig meghatározza az ábrázatossá vált kis pofácska, amely mosolyra késztet minket.

(Forrás: Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány/Hortobágyi Madárpark Facebook, Mályi Madármentő Állomás)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Apró mókus életét mentették meg a Hortobágyi Madárkórházban!

Erik

A hátán cipelte haza a török kislány és kutyája az útközben világra jött kecskegidát és anyját

magyarallatvedo

Tűzoltók mentették meg a dobozba szorult falánk kutyát

magyarallatvedo