Image default

Meghalt az a bébi delfin, amit egy férfi egy Instagram fotó kedvéért vett ki a vízből

Meghalt az a bébi delfin, amit egy férfi egy Instagram fotó kedvéért vett ki a vízből – írja a Wbay. A felvételt már a hatóságok is vizsgálják.

Tengerbiológusok véleménye szerint csupán a kép alapján nehéz megállapítani, hogy az állat életben volt-e a fotózáskor. Amennyiben az egyed ekkor már halott volt, nem sokkal korábban pusztulhatott el.

Dr. Quincy Gibson, az Észak-Floridai Egyetem delfinkutatási programjának munkatársa szerdán értesült az esetről. Egy Nassau megyei biológus egy egyévesnek tűnő, elhullott hím borjút jelentett be, éppen abban a térségben, ahonnan a képet feltöltötték – írta a 24.hu.

Egy, a hatóságok által készített fotón a delfin felpuffadt, a szája pedig vérzik, ami Gibson szerint a bomlási folyamat része.  A szakértő a hátúszók hasonlósága miatt úgy véli, a felvételeken ugyanaz az egyed szerepel.

A közösségi oldalon a posztolót többen kritizálták tette miatt. Az állatot a kezében tartó floridai férfi pedig azzal védekezett, hogy baleset történt, és a delfin már akkor halott volt, amikor megtalálta. Véleménye szerint az állat talán járulékos fogás lehetett, amely a parton kötött ki.

Gibson nagyon valószínűnek véli, hogy:

“a példány az esetet követően pusztult el, hogy már előtte is halott volt, arra kicsi az esély.”

A beszámolók, a felvétel és a képen szereplő személyek viselkedése alapján úgy tűnik, az állat a fotózáskor még élt.

“Szakértők szerint ha a delfineket kiemelik a vízből, saját testük tömege összezúzhatja őket.”

Egy szövetségi védelmi törvény alapján tilos érintkezni az állatokkal, még ha el is pusztultak már.

Egy szelfi miatt kellett meghalnia egy kiscsikónak Angliában

Szelfizni akaró turisták terelték a szakadékba a kiscsikót, mert minél jobb képet akartak készíteni – közöltük a megdöbbentő esetet pár napja. Mint írtuk, újszülött csikó zuhant le egy szikláról és meghalt az Egyesült Királyságban, miután a turisták a születése utáni pillanatokat meg akarták örökíteni.
„AZONBAN A KISCSIKÓ MEGRÉMÜLT, EGY LÉPÉST HÁTRÁLT, LEZUHANT ÉS ELPUSZTULT.”
A helyi farmerek és állatvédő szervezetek szerint a figyelmetlen turisták évek óta komoly problémát jelentenek a területen.

Nicky Beynon farmer elmondta, hogy az elmúlt évben három pónit autóval gázoltak el a turisták, nemrég pedig figyelmetlenségből lelöktek egy állatot a szikláról.

Az esetek után a National Trust természetvédelmi jótékonysági szervezet arra kérte a látogatókat, hogy tartsák be a vidéki kódexet, vagyis azokat az irányelveket, amelyek célja, hogy segítsék a nyilvánosságot a külterületek élvezetében, és ne okozzanak kárt benne.

Beynon elmondta, hogy az anyaállat néhány méterre a sziklaperemtől szült, de a látogatók egyre közelebb és közelebb tolultak, hogy felvételt készítsenek. Amikor az újszülött lábra állt, hozzá is oda akartak menni, de az hátrált egyet és leesett a peremről.

„A kanca, aki elvesztette a csikóját a szakadékban, érzékenyen reagált, tudta, hogy eltűnt a csikó, nagyon rosszul viselte” – mondta a gazda.

„A FÉRFI SZERINT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN TÖBB HASZONÁLLATOT IS KÉNYTELEN VOLT ELTÁVOLÍTANI EGY-EGY TERÜLETRŐL, MIUTÁN A VIDÉKRE LÁTOGATÓK ZAKLATTÁK AZ ÁLLATAIT.”

A terület számos különleges vadon élő állatnak és állatállománynak ad otthont, amelyek szabadon legelnek a közös földeken és réteken. A helyi szervezetek arra kérik a látogatókat, hogy mindenki tartson távolságot az állatoktól, és ne zavarják a nyugalmukat.

Sokszor felelőtlenek az „állatbarát turisták”

Beszámoltunk arról a megdöbbentő esetről is, hogy meghalt egy fókabébi, mert egy nő felvette és a kabátjába bugyolálta. Tette ezt annak ellenére, hogy az állatvédők figyelmeztették, ne tegye. Tekintettel arra, hogy ezek az állatok nagyon érzékenyek és könnyen sokkos állapotba kerülhetnek, ha a turisták megzavarják nyugalmukat.

Kiderült, hogy Nagy-Britannia egyik tengerpartján egy nő észrevett egy magányos fókabébit. A nő értesítette a helyi állatvédő szervezetet, a Marine and Wildlife Rescue-t.

A szervezet egyik tisztviselője azt mondta neki, hogy hagyja békén a fókát, azonban a nő ezt figyelmen kívül hagyta. Kabátjába burkolta az állatot, és betette autója hátsó ülésére. A fókabébi belehalt a sokkba – írta a The Sun.

A KÖLYKÖT FELVETTÉK ÉS KABÁTBA CSOMAGOLTÁK, ANNAK ELLENÉRE, HOGY A TELEFONÁLÓT ARRA UTASÍTOTTUK, HOGY HAGYJA MAGÁRA A FÓKAKÖLYKÖT, HOGY REGGEL MEGVIZSGÁLHASSUK. A KÖLYÖK ENNEK KÖVETKEZTÉBEN SZÜKSÉGTELEN SZENVEDÉSNEK VOLT KITÉVE

– közölte a Marine and Wildlife Rescue a Facebookon.

Egy másik helyi állatvédő csoport, a Friends of Horsey Seals felszólította az embereket, hogy ne szedjenek fel fókákat a partról, valamint hogy tartsák a távolságot tőlük.

A KIKÖTŐI FÓKÁK NAGYON ÉRZÉKENYEK, ÉS KÖNNYEN SOKKOS ÁLLAPOTBA KERÜLHETNEK

– mondták.

A Facebookon több felhasználó is felháborodott a nő ostobasága miatt, és sajnálatukat fejezték ki, hogy a kis fókabébinek szükségtelenül kellett meghalnia.

(Forrás: Wbay/24.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Tizenhat év után tért haza a delfin

magyarallatvedo

Krokodil támadta meg a csónakkal vízbe boruló férfit

Erik

Borját védő tehén ölt meg egy szelfiző osztrák nőt!

Erik