Image default

Megkezdődött a tárgyalása a nőnek, aki férjére és kutyájukra gyújtotta a lakhelyüket

Megkezdődött a tárgyalása a nőnek, aki férjére és kutyájukra gyújtotta a lakhelyüket. A férjnek sikerült a kutyussal együtt, sértetlenül kimenekülnie az összeeszkábált sátorból, mielőtt az teljesen kiégett volna.

Aludni térő férjére gyújtotta a közös lakhelyükül szolgáló kalyibát májusban egy éjszaka az a nő, akinek tárgyalása hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken – közölte az MTI.

A jelenleg 43 éves asszonyt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint állatkínzás bűntettének kísérletével vádolják.

A HÁZASPÁR 22 ÉVE ÉLT EGYÜTT, HÁROM GYERMEKÜK SZÜLETETT, DE EGY BANKI TARTOZÁS MIATT ELVESZTETTÉK LAKÁSUKAT.

A férfi a szegedi Izabella híd alatt egy kalyibát épített, abban éltek. Az asszony paranoid skizofréniában szenvedett, rendszeresen többféle gyógyszert is szedett, de azok túladagolása vagy éppen elhagyása miatt gyakran agresszívvá vált.

A férj és a felség között a vádirat szerint rendszeresek voltak a veszekedések:

A NŐ TÖBBSZÖR AZZAL FENYEGETTE, RÁGYÚJTJA A SÁTRAT A FÉRFIRE VAGY NYAKON SZÚRJA.

Május 19-én is vitáztak; éjfél körül a vádlott megvárta, míg a férfi aludni tér, majd negyed óra elteltével meggyújtotta a kalyiba szivacsos hőszigetelését. A sértett azonban feleszmélt, és sikerült kutyájával együtt, sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen kiégett volna.

A történtek előtt néhány nappal az asszonyt gyógyszer-túladagolás miatt kórházba szállították. A szakértői vélemény szerint

A VÁDLOTT BESZÁMÍTÁSI KÉPESSÉGE BETEGSÉGE MIATT ENYHE FOKBAN VOLT KORLÁTOZOTT.

A nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, így a törvényszék ügyében – várhatóan januárban – tárgyaláson dönt.

(Forrás: MTI)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Féltucat állat halt éhen, mert bezárták őket Székesfehérváron

magyarallatvedo

Kilenc kutyát menekítettek a forró autóból Budapesten a hőség elől

Viki

Kihajigálták a medvebocsokat a barlangból a „veszélyeztetett” favágók (Videó)

magyarallatvedo