Image default

Megmentette a bántalmazott kutyát, beidézte a rendőrség… – FRISSÍTVE

Antal Laurát, az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület vezetőjét gyanúsítottként idézték be az országosan ismertté vált, bántalmazott Csubi komondor ügyében.

FRISSÍTÉS: Csoportos garázdasággal gyanúsították meg Antal Laurát és a Szurkolók az Állatkínzás ellen több tagját:

2020 szeptemberében hatalmas felháborodást keltett egy videó, melyben egy Veszprém megyei férfi hol ököllel, hol fahusánggal üti-veri komondorát, amely sírva próbál gazdája elöl menekülni – hiába. Akkor az állatvédők, Antal Laurával, az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület vezetőjével az élen minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy a Csubi névre keresztelt kutya elkerülhessen a bántalmazójától.

A Veszprém megyei rendőrök már akkor is az állatkínzó helyett az állatvédőket vitték be az őrsre, hogy kihallgassák őket. Később annak ellenére, hogy eljárást indítottak a márkói férfi ellen, a kutyát vissza kellett adniuk a gazdának. Ez ismét rendkívüli felháborodást keltett nem csak az állatvédők, hanem minden jóérzésű emberben.

Tucatnyi ügyvéd, állatvédő, civil szervezkedett, később pedig a tudomásukra jutott, hogy a gazda el akarja adni a kutyát. Az állatvédők végső elkeseredésükben a gazda által kért összegért, százezer forintért megvásárolták magánszemélyként a kutyust, aki szerető gazdához, egy tanyára került.

A történet azonban itt nem ért véget, ugyanis Antal Laurát január 12-ére, gyanúsítottként idézte be a rendőrség. Az idézést az állatvédő osztotta meg Facebook oldalán, hozzátéve: Csubi szerencsére teljes biztonságban van, ő pedig – ha esetleg bent fognák – szereti a lángost, a vegetariánus pizzát és a palacsintát…


magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Komondor : az egyik legrégebben kitenyésztett magyar kutyafajta

Viki

A kihalás szélére került ez az ősi magyar kutyafajta – VIDEÓKKAL

magyarallatvedo

Komondor: a klasszikus “farkasölő”

Viki