Image default

Megnyílt a Jégvilág Interaktív Állatbemutató a Nyíregyházi Állatparkban!

Megnyílt a Jégvilág Interaktív Állatbemutató a Nyíregyházi Állatparkban! A sarkkörök élővilágát bemutató 2 hektáros terület ritka sarki állatfajoknak ad teret.

A Jégvilág az Európában is egyedülálló technikai megoldásokat alkalmazó különleges épület és a hozzá kapcsolódó 2 hektáros külső kifutórendszer Magyarországon még nem látott ritka sarki állatfajoknak ad teret – közölte Facebook oldalán a Nyíregyházi Állatpark

Mint írják, a 10.000 évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok, mamutcsontvázak jelzik. Zoológiai szempontból tele van állatritkaságokkal a ház. Amelynek fő eleme a jegesmedve tenyészközpont, ahol egyedülálló módon a legnagyobb jegesmedve tér hűtött és a 4 méter mély medencében a víz alatt is láthatják a világ legnagyobb szárazföldi ragadozóját.
Különlegesség, a Magyarországon eddig még nem látott királypingvinek 0°C körüli bemutatóterme. De másik két pingvinfajt a rajzfilmekből jól ismert sziklaugró pingvint és a meleg égövi Humoldt- pingvint is bemutatják.


A külső kifutótér elvezet minket Alaszkába és Szibériába, ahol a fehérfejű rétisas és a világ legnagyobb sas madarának számító Steller sas figyeli a látogatókat hatalmas röpdéjükből – írták.
A sarki farkasok kifutórendszerébe üvegbúra vezet, ahol bepillantást nyerhetünk a falka mindennapjaiba. De megjelenik az indián táborban a kanadai őslakosok élete, mint ahogy a Klíma Kamra az inuitok világát modellezi.
Láthatjuk az iglukat , vadászó életmódjuk eszközeit, mindeközben érezhetjük a jeges szelet az arcunkon. Az állatbemutató igazi különlegessége a Száguldó Folyó, ahol fatörzsszerű hajókban ülve a folyó sodrása visz minket végig az állatok között és az élményt tovább fokozza a vízből kiemelkedő élethű kardszárnyú delfin figurák vagy a hajút közepén a 10 méteres zuhatag , amin lecsúszhatunk.

A Jégvilág állatbemutatóban lemerülhetünk a jeges tengerek mélyére is VR tengeralattjáró segítségével. De a hatalmas akváriumok bemutatják élőben is a jeges tengerek halainak világát – zárta bejegyzését az Állatpark.

(Forrás és fotók: Nyíregyházi Állatpark Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Már előmerészkedtek a hihetetlenül cuki négyesiker vidrák Nyíregyházán

Erik

Jégkorszak jön jövőre Nyíregyházára

magyarallatvedo

Cuki amerikai bölényborjú született a Nyíregyházi Állatkertben

Erik