Image default

Miskolcról érkezett európai bölény Marosvásárhelyre

Miskolcról érkezett európai bölény Marosvásárhelyre. Az állatkert is teret biztosít a természetvédelmi munkának, és az első romániai állatkert, amely részt vesz az európai bölény megmentéséért indított programban. 

A marosvásárhelyi állatkert részt vesz az európai bölények megmentési programjában, ennek részeként érkezett két bölénytehén az állatkertbe, csatlakozva a korábban érkezett tehénhez és a már itt élő bikához – írja a Székelyhon

Az állatkertek jelentős mértékben hozzájárulhatnak, és hozzá is járulnak a vadon élő állat-, növény- és gombafajok védelméhez, megőrzéséhez. Az itt dolgozó szakemberek tapasztalatait kamatoztatják azoknak a fajoknak a szaporításában és megőrzésében is, amelyek már természetes élőhelyükön nem lelhetők fel.

A marosvásárhelyi állatkert is teret biztosít a természetvédelmi munkának, az első romániai állatkert, amely részt vesz az európai bölény megmentéséért indított programban – írták.

Ennek első lépése volt az egyik, itt élő, genetikai vizsgálatoknak alávetett, és egészségesnek minősített bölény a Kaukázusba való szállítása. Most pedig az egyedül maradt bika mellé három új tehén került, amelyek tenyészcsapatot alkothatnak.

A három bölénytehén közül egy Németországból (Nürnberg), kettő pedig a miskolci állatkertből, Magyarországról érkezett. Mindhárom fiatal tehén tavaly született. Mint ismert az európai bölény hároméves korára éri el az ivarérett kort. A két miskolci bölény szerdán este érkezett meg Marosvásárhelyre, de csak csütörtökön engedték ki őket az új otthonukban.

(Forrás: Székelyhon, Fotó: MAROSVÁSÁRHELYI ÁLLATKERT)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

A Fogarasi-havasokban engedik szabadon a miskolci bölényt

Erik