Image default

Miután megérkeztek új otthonukba halálra marcangoltak a négy kengurut

A németországi állatkert nemrégiben érkezett új lakóihoz egy vad róka szökött be egyik este.

Négy kengurut találtak halálra marcangolva néhány héttel azután, hogy megérkeztek új otthonukba, a németországi Luckenwalde Zoo állatkertbe – írja a Mirror cikkére hivatkozva a hirado.hu

Az elmúlt hetekben több mint hatezer ember állt sorba, hogy megpillanthassa az ausztrál erszényeseket, Lottát, Zalit, Paulát és Coopert, az új lakókat azonban a park egy 19 éves dolgozója nemrégiben elpusztulva találta. A kengurukat egy beszökött róka marcangolhatta halálra. A szerencsétlen állatokat nyakuknál harapta meg a róka, mint a gondozó elmondta, nem tudta visszafogni könnyeit a horrorisztikus látvány láttán.

Philipp Herrmann, az állatkert igazgatója elmondta:

“Gyorsan megtaláltuk egy nagytestű róka nyomait, amelyeket követtünk a betörés helyéig. A vizesárok a hideg éjszaka során befagyott, a róka pedig ezt kihasználva a szomszédos szarvasok kifutóján át bejutott a kenguruk ketrecébe. Bár a fájdalom még sokáig velünk marad, most azon fogunk dolgozni, hogy javítsunk az állatok biztonságán és a jólétén a létesítményünkben.”

A helyszínre érkező rendőröknek egyébként sikerült sarokba szorítaniuk a rókát, majd egy engedéllyel rendelkező mesterlövészt hívtak, aki agyonlőtte a ragadozót.

A kiemelt kép illusztráció.

KAPCSOLÓDÓ

Mesterséges erszényben nevelkedik Prücsök, a szegedi kengurukölyök

magyarallatvedo

Már ismerkednek a külvilággal a Miskolci Állatkert kiskengurujai

Marci

Szépen cseperedik a Debreceni Állatkert apró Zsebibabája

Erik