Image default

Tragédia: Két ember és két macska is meghalt, miután kigyulladt egy családi ház Patakon

Két ember meghalt, miután kigyulladt egy családi ház péntek hajnalban a Nógrád megyei Patakon, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Két járművel tíz tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy száz négyzetméteres, kétszintes ház egyik földszinti, húsz négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében. A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezni, írták.

A házban hárman éltek, egyikük füstmérgezést szenvedett, két másik ember meghalt, holttestüket a tűzoltók találták meg a szoba oltása közben.

A tűzoltók két gázpalackot vittek ki a házból, megelőzve, hogy felrobbanjanak.

A közlemény szerint a füsttel telítődött épületben két macska is elpusztult. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a tűzvizsgálat fogja feltárni.

Felhívták a figyelmet, hogy tizenkét óra leforgása alatt három lakástűz végződött tragédiával: csütörtök délután Kisdombegyházon, este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon haltak meg emberek lakástűz miatt.

Jelezték azt is, hogy a hasonló esetekben életet menthet egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni.

KAPCSOLÓDÓ

Samm lehet a világ jelenleg élő legidősebb macskája – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Őt itt Mike, aki a gazdájával együtt agyagozik – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Negyvenhét macskát mentettek ki egy hőségben parkoló járműből – VIDEÓ

Marci