Image default

Egyre többen kötnek biztosítást a kisállataikra

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

A Netrisk adatai szerint idén július és szeptember közepe között a megkötött lakásbiztosítások 10 százalékánál kértek kisállatokra – köztük kutyákra – szóló kiegészítő szolgáltatást. A kutyákra, macskákra köthető utasbiztosítások száma pedig 28 százalékkal nőtt. Egy szerződésben átlagosan 1,4, azaz több mint egy kisállat volt megjelölve.

A kutyatartói felelősségbiztosítást kötők harmada kért kisállatbiztosítást is. A szóban forgó időszakban megkötött kisállatbiztosítások száma 57 százalékkal nőtt. A kutyatartói felelősségbiztosítások száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest azonos szinten maradt – közölték.

Az elemzés szerint minden második magyar háztartásban van kutya, azaz 50,41 százalékos a kutyások aránya. Egy, még tavaly publikált tudományos kutatás alapján, amely szerint 2,8 millió gazdás eb van Magyarországon.

A Netrisk felhívja a figyelmet, hogy a kutyák mellett a többi kisállat is bajba kerülhet, megsérülhetnek, megbetegedhetnek. Előfordulhat azonban az is, hogy ők okoznak gondot,

például kiszaladnak az úttestre és balesetet okoznak.

A kisállatok orvosi ellátása vagy egy műtét jelentős, akár több tízezres vagy akár százezres kiadással járhat, ahogy az általuk közvetve okozott kár is tetemes lehet. Mindezekre megoldás a lakásbiztosításokon belül kisállatokra köthető kiegészítő szolgáltatás – jelezte a Netrisk.

Alapvetően két kisállatokat érintő biztosítás érhető el.

Az egyik a sima konstrukció, amely az érintett kisállat betegsége, balesete miatti orvosi költségekre szól. Feltétele azonban, hogy a kisállatnak legyen megfelelő mikrochipje, valamint az állatorvosnak rögzítenie kell az állat adatait elektronikus nyilvántartásban.

A másik a kutyatartói felelősségbiztosítás, amely olyan esetekre nyújthat fedezetet, ha a kutya megharap valakit, vagy balesetet okoz – ismertette a közleményben Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója.

Magyar Állatvédelem, fotók: Unsplash, Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

Legalább 15 elpusztult kutya maradványait találták meg az állatvédők Szentgotthárdon – VIDEÓ

Marci

Ki a felelős az állatviadalos ítéletért?

Marci

Nagyszerű hír: tápadományban részesülnek a hazai állatmenhelyek

Marci