Image default

Négy hónap után hazatért az ukrán család, hűséges kutyájuk otthon várta őket

Amikor a hostomel-i ukrán család négy hónap után visszatért ukrajnai otthonába, nem hittek a szeműknek. Szeretett husky kutyusuk túlélte a szörnyűségeket és Belij a házuk előtt várta őket hűségesen haza.

Idén márciusban, amikor Oroszország megkezdte Hostomel stratégiailag fontos repülőterét elfoglalni, a 35 éves Kateryna Tytovának és családjának szívszorító döntést kellett meghoznia. Katerynanak férjével és ket kisgyermekével menekülniük kellett a városból és nem volt választásuk, ott kellett hagyniuk szeretett kutyusukat, Belij-t.

Kegyetlenül hangzik, de ezek kétségbeejtő idők voltak. Az oroszok előrenyomultak, a reptér környékén ágyúzás zajlott, és nem volt idő a szökés megtervezésére. 

Nemzetközi visszhangot kapott az a fotó, amelyen Kateryna 5 éves kislányát tartja karjaiban, miközben tüzérségi lövedékek elől menekülnek. De annak ellenére, hogy Belijt hátrahagyták, a család mindig abban reménykedett, hogy várni fogja őket, amikor visszajönnek.

Ezek a remények azonban az elmúlt hónapokban kezdtek elfogyni, és látták, hogy szülővárosukat romokká tették az orosz tankok. Mégis, amint biztonságos lett a hazatérés, elhagyták barátaik vinnicai házát, ahol menedéket találtak, és hazatértek Ukrajnába. És ki várta őket türelmesen, amikor megérkeztek?

„Csoda, hogy életben maradt nélkülünk” – mondta sírva Kateryna az újságíróknak. „Türelmesen várt minket, mintha csak leugrottunk volna a boltba, ahelyett, hogy hónapokig távol lettünk volna, miután az életünkért menekültünk. Elsírom magam, amikor azt látom, hogy mi maradt a városunkból. De Belij életben maradása ajándék nekünk, olyan pozitív dolog, amihez ragaszkodhatunk, miközben megpróbáljuk újjáépíteni összetört életünket.”

A szibériai husky szerencsésen túlélte a bombázást és élelmet keresett a romok között. Túlélte és amikor gazdái visszatértek, már a küszöbön várta őket.

(Oddity Central)

KAPCSOLÓDÓ

A kutyák nem addig élnek, ahogy tudtuk

magyarallatvedo

Floyd, a csodálatos mentőkutya ismét életet mentett

Viki

A németjuhász kutya, aki megmentette a gazdája életét

magyarallatvedo