Image default

Ő lett az Egyesült Királyság legpiszkosabb kutyája!

Az Egyesült Királyságban nagy hagyományai vannak a különféle állat-szépségversenyeknek, ezért nem csoda, hogy „az ország legpiszkosabb kutyája” címet viselő verseny megrendezését is élénk érdeklődés kísérte.

 

A furcsa vetélkedőt egy fekete labradorkölyök nyerte, aki  – a kép tanúsága szerint – roppant büszke sárral borított szőrére.

Bailey Bee, a megtisztelő cím győztese első ránézésre is kiérdemelte előkelő címét. A huncut kutyus díja sem maradt el: a róla készült vidám fotót megosztották az Instagramon, és ráadásul még több mint 45 ezer forintot (100 font) meghaladó értékű luxusfürdőzést is nyert. A labradorkölyök mögött két golden retriever és egy border collie végzett – számolt be az eseményről a nyertes kutyusról képeket is közlő Mirror.

A megmérettetést a Yappy.com állatajándék-márkabolt indította el azt követően, hogy egy felmérés kimutatta, hogy a gazdik 60 százalékának autója vagy otthona többé-kevésbé jelentős károkat szenved a koszos kutyák miatt.

A kutatás szerint előfordult, hogy valakinek 1000 fontjába (450 ezer Ft) is került egy ilyen „takarítás”. Az is kiderült továbbá, hogy a gazdik kétharmada nem szereti, ha a kutyája sáros és koszos lesz, ezért sokan a „sármentes” utat választják, csak hogy elkerüljék a tisztálkodással járó későbbi bonyodalmakat.

A gazdák 20 százaléka mindig pórázon tartja a kutyusát, hogy az ne szaladgáljon el, és így ne legyen koszos, 10 százalékuk pedig ruhába öltözteti kedvenceit, hogy a bundájuk tiszta maradjon. A Yappi.com felmérési adatai szerint, átlagosan a kutyák körülbelül 100 font értékű kárt okoznak a lakásban, vagy az autóban azáltal, hogy összepiszkolják magukat.

A nehézségeket természetesen csak fokozza, hogy minden ötödik kutyatulajdonos elismeri, hogy kutyája utálja, ha fürdetik – ellenben imádja, ha a sárban dagonyázhat!

(Kép: Mirror)

Magyar Állatvédelem