Image default

Oroszlánt keres a rendőrség egy videoklip miatt, állatkínzás ügyében nyomoznak

Két romániai megyében is keresik azt az oroszlánt, amelyre egy videóklipben lettek figyelmesek a hatóságok – írja a Blikk.hu.

A romániai mulatós műfaj egyik jeles képviselője, Dani Mocanu Stop Romania című videóklipjében tűnt fel többször is a nagymacska. Ám az oroszlánon jelentős sérülési nyomok láthatók, sebek vannak a hátán és a lábain is. A nézők hamar felfigyeltek erre, majd értesítették a hatóságokat is a sebesült állatról – írja a Főtér.ro.

A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz az ügyben, Mocanu és az operatőr lakásán pedig házkutatást tartottak. Emellett vizsgálják a forgatás körülményeit, hogy kik vettek részt benne, illetve, hogy biztosították-e az oroszlán számára a megfelelő körülményeket és az orvosi ellátást.

Az ügyben Mocanu is felszólalt, egy Facebook-bejegyzés keretében biztosítva mindenkit, hogy az állat jól van, a sebeket csak a klip kedvéért „ejtették” rajta. Valójában egy szőrszála sem görbült meg, minden csupán profi sminkesek műve. Végszóként megköszönte a hatóságoknak az ingyen reklámot a kliphez.

Blikk.hu, Főtér.ro nyomán magyarallatvedelem.hu

 

KAPCSOLÓDÓ

Pár nap alatt kiderült, ki hagyta sorsára a már országszerte ismert parlamenti cicákat

magyarallatvedo

Gyönyörűek a nyíregyházi oroszlánkölykök (képgaléria)

magyarallatvedo

A vadkereskedelem áldozata lett, most új életet kezd Olaszországban a fiatal oroszlán

Eszti_mav