Image default

Összefogás a környezetért

A Nyíregyházi Egyetemen kötött együttműködési megállapodást a felsőoktatási intézmény, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Tankerületi Központ pénteken.

– A mai együttműködési megállapodás egy nagyon újszerű alkalom, hiszen Magyarországon példa nélküli, hogy egy városüzemeltetési cég, egy felsőoktatási-, valamint egy közoktatási intézmény szakemberei, pedagógusai fognak össze a környezettudatos nevelés formálásáért – emelte ki Vassné dr. habil Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora. – A környezettudatos nevelés sikerétől is függ, hogy a jövő generációja mennyire tiszteli, becsüli meg azokat az értékeket, amelyek most még jelen vannak. A megállapodást szeretnénk tartalommal is megtölteni, azaz segíteni a Nyíregyházán élő fiatalokat és idősebbeket is abban, hogy ezt a szemléletet minél többen elsajátítsák. Az egyetem részéről a tudásmegosztásban kívánunk együttműködni, valamint részt veszünk érzékenyítő foglalkozásokon, a NyírVV városszépítő-, hulladékszedő programjain.

 

Ajándék tölgyfa

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy gazdálkodó szervezetként csatlakozhatunk egy ilyen akcióhoz, és részesei lehetünk az oktatási, nevelési intézmények összefogásának, amely célja a környezetvédelem helyes gyakorlatának bemutatása – hangsúlyozta Petró Árpád, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Korábban is voltak kezdeményezések a város tulajdonában lévő cégek részéről a környezetvédelem, a hulladékgazdálkodás helyes gyakorlatának a megismertetésére, de arra még nem volt példa, hogy ehhez oktatási intézmények is csatlakozzanak.

Petró Árpád hozzátette, Nyíregyházán évek óta bevált gyakorlat, hogy facsemetékkel gazdagítják a várost, így a városüzemeltető cég az együttműködési megállapodás emlékére egy tölgyfát adományoz az egyetemnek, amelyet hamarosan el is ültetnek az intézmény területén.

 

Együtt többre képesek

– A mi iskolánk szlogenje a következő: együtt többre vagyunk képesek, mint egyedül – mondta Bajnay Kornél, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének igazgatója. – Ezzel a jelszóval dolgozunk az iskolában és egyik kiemelt célunk a környezetvédelem, a fenntarthatóság. Természetesen a középpontban mindig a gyermek áll, aki maga a jövő és a felelősség, ezért is nagyon fontos számunkra ez a megállapodás.

SZON

KAPCSOLÓDÓ

Környezetvédelmi “Nobel-díjat” alapíthat Vilmos herceg és Attenborough

magyarallatvedo

Üvegházhatású gázból készít állati takarmányt egy cég

magyarallatvedo

Tényleg az állattenyésztéstől pusztulna el a Föld?

Eszti_mav