Image default

Öt hihetetlen állat, amik úgy néznek ki, mintha nem is erről a világról valók lennének

A világon több millió állatfaj él, ezek között pedig számtalan igazán különleges is megtalálható. Ezek többnyire veszélyeztetettek, túlélésükért komoly erőfesztítéseket kell tenni. Gyűjtésünkben olyan állatokat mutatunk most be, amelyek elképesztő kinézetükkel okoznak meglepetést.

1. Sárga skorpió, az állat, ami UV fényben hátborzongató

A sárga skorpió egy mérgező állat, aminek csípése akár halálos is lehet. Az izraeli Negev sivatagban készült felvételen ultraibolya fénnyel világították meg, így még különlegesebb látványt nyújt.

2. Sárkányhal, amitől a világból is kiúsznánk

A Smithsonian és a Duke Egyetem tudósainak tanulmánya szerint a csendes-óceáni mélytengerekben élő sárkányhal fekete színének köszönhetően a felszínét érő összes fényt elnyeli. Éjfekete bőre mellett fogai is különlegesek, átlátszóak és türköződésmentesek, így észrevétlenül tud vadászni zsákmányára az óceán sötétjében.

3. Mary River teknős, a fura frizurás állatok egyike

Az ausztráliai Queenslandből származó Mary River teknősnek jellegzetes, mohikán stílusú frizurája van. Ezek azonban nem szőrszálak, fején valójában algák szaporodtak el. Egészen hihetetlen, de az állat a nemi szervén keresztül lélegzik.

4. Ausztrál pávapók igazi színes egyéniség

A nemrégiben felfedezett ausztrál pávapók, Maratus Bubo példánya hihetetlenül színes megjelenésével hívja fel magára a figyelmet.

5. Elefántcsőr, cuki, de fura állat egyenesen Afrikából

A kerek fülű sengit gyakran emlegetik elefántcsőr néven is, az apró állat természetesen nem áll rokonságban az elefántokkal és vadon kizárólag Afrikában él. Mindenevő, előszeretettel fogyaszt rovarokat, férgeket, pókokat.

Ezt olvastad már?

A fura és hátborzongató állatok mellett igazán cuki kölykök is napvilágot látnak. Ebben a cikkünkben egy leopárdbabától lehet olvadozni.

Magyar Állatvédelem, Forrás és fotók: ABC news

KAPCSOLÓDÓ

Téli bundát váltottak a Körös-Maros Nemzeti Park gyönyörű állatai

Marci

Túlélte: 80 kilométerre sodort egy bikát az áradás

magyarallatvedo

Tömegesen érkeznek az északi országokból a süvöltők a Maros-ártérbe

Marci