Image default

Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak

A háromtagú csapatok jelentkezését február 28-ig várják bármely hazai vagy akár határon túli középfokú oktatási intézményből – közölte az Országos Erdészeti Egyesület csütörtökön az MTI-vel.

Az erdők láthatatlan értékeit járja körbe a középiskolásoknak szervezett Fedezd fel az örökséged! nevet viselő erdőismereti vetélkedő. Az Országos Erdészeti Egyesület által ötödik alkalommal meghirdetett verseny hagyományosan online keretek között zajlik, így a jelenlegi járványhelyzetben is biztonságosan megrendezhető. A vetélkedő idén csatlakozik a mintegy 1500 iskola részvételével zajló Fenntarthatósági Témahét programsorozathoz – olvasható a közleményben.

A verseny ezúttal a láthatatlan erdő témáját mutatja be. Az internetes vetélkedőn részt vevő diákok a verseny feladatainak megoldásakor nemcsak az ismereteiket bővíthetik, de el is mélyülhetnek az erdők titokzatos, szemmel láthatatlan vagy csak nagyon nehezen észrevehető világában.

Kiderülhet számukra többek között, hogy hogyan működik az erdő a sejtek szintjén, mi mindent rejt az erdei talaj, miként válik az élet nélkülözhetetlen alkotóelemévé az élettelen, valamint felfedezhetik, hogyan élnek az éjjel aktív állatok, a magukat nem mutató rejtőzködők.

A diákok ismereteinek bővítése mellett az országos vetélkedő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a hazai erdők értékeire, az erdei életközösség  nélkülözhetetlenségére.

A virtuális megmérettetésre február 28-ig jelentkezhetnek háromtagú, 9–12. osztályos diákokból álló csapatok. A jelentkezésről minden információ megtalálható a www.vetelkedo.oee.hu oldalon, valamint a verseny Facebook– és Instagram-oldalán.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Hátrányos helyzetű térségek iskoláiba viszik el az állatok védelmét és tiszteletét

Eszti_mav

Még tart a regisztráció: minden, amit tudnod kell az Állatvédelmi Témahétről

Marci

Hatalmas gyereksereg előtt hívták fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára az Argos kutyusai!

Erik