Image default

Fákat rongáltak egy balatoni településen, hatalmas a kár

Sárga festékkel jelöltek meg több fát múlt héten Alsóörsön, többnek a törzsébe pedig barbár módon belevágtak.

Mindez azért is szokatlan, mert nem az utcán vagy az erdőben történt, hanem magántelkeken, a tulajdonosok tudta és beleegyezése nélkül.

Egy helyi, nyilvános Facebook-csoportban osztotta meg az egyik érintett tulajdonos a képeket, és azt írta, az összes tölgyfát megrongálták a kertjében, félig belevágtak a fák törzsébe. Hogy ki és miért tette ezt, máig nem derült ki, a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon rongálás vétség elkövetése miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen – tudta meg a Telex a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától.

A Telex megkereste az Alsóörsi Önkormányzatot is, hátha ők tudják, mi áll a rejtélyes farongálás mögött. Hebling Zsolt polgármester azt írta, nincs információjuk róla, „azonban mi is elszomorítónak és felháborítónak tartjuk az illegális tevékenységet”. Hétfőn kiment a helyszínre képviselőtársával, és felvette a kapcsolatot a balatonfüredi rendőrkapitánnyal is. „Sajnos néhány éve volt hasonló barbár eset, amikor valaki a panoráma védelme miatt több idős fát kivágott szomszédja telkén.

A mostani ügy indítékát nem ismerjük, de nagyon furcsa a több külterületi utcánkat érintő, sok fát érintő bejelölés és fatörzs bevágás” – fogalmazott a polgármester.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Állatvédők támadtak rá Károly király portréjára, kiderült, mire akarták felhívni a figyelmet – videóval

Eszti_mav

Sorra pusztulnak el az állatok Tokajban, mert telelési időszakban kezdték meg az Ively-ér kotrását

magyarallatvedo

Markolóval tarolták le a Natura 2000-es, védett partszakaszt a természetkárosítók

magyarallatvedo