Image default

Ovádi: számos állatkínzó kapott már letöltendőt, szigorú fellépésre van szükség ellenük

Az elmúlt időszakban napvilágot látott horrorisztikus esetek a lakosság figyelmének középpontjába terelték az állatvédelem ügyét. Ennek apropóján “Önök írták, én válaszolok!” címmel tett közzé videót közösségi oldalán Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, melyben válaszokat ad a lakosság felvetéseire, javaslataira és kérdéseire. Többek között reagált a farkast kilövő vadász szörnyű esetére, valamint az állatokat ért bántalmazásokra is. 

A svájci farkas kilövésének kapcsán elmondta, hogy ennek a szégyenletes eseménynek nem szabadott volna Magyarországon megtörténnie! Annak viszont külön örül, hogy a vadásztársadalom és a Magyar Vadászkamara is azonnal elítélte ezt a cselekményt, véleménye szerint egy vadász bűncselekménye miatt nem szabad az egész közösséget elítélni. Kiemelte, a farkas kilövése a Büntető Törvénykönyv szerint természetkárosításnak számít, amely 3 évig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

Elmondta, hogy sok sikert tudtak már elérni, a teljesség igénye nélkül a Magyar Falu Programban 500 millió forintos keretösszegű pályázatban 600 önkormányzat pályázott sikeresen, 18.000 kutya vagy macska ivartalanítására volt lehetőség. Elindították az Állatvédelmi Témahetet, ahol 1300 oktatási intézmény 130.000 gyermekét vonták be az állatvédelembe. Emellett civileknek pályázatot írtak ki, – egy 500 millió forintos keretösszegű pályázatot – ahol 187 civil szervezet részesült támogatásban.

„Azt gondolom, természetesen még nagyon sok feladatunk van, de elindultunk egy jó úton, hogy közösen tegyünk az állatvédelem ügyéért.”

Az állatkínzásokra reagálva hangsúlyozta Ovádi, hogy Magyarországon európai szinten is következetes és szigorú jogszabályi környezettel rendelkezünk, jelenleg is több ember tölti börtönbüntetését állatkínzás miatt büntetésvégrehajtási intézményben.

„Abban teljesen igazat adok önnek, hogy ennek nagyobb visszhangot kellene adni, ezeknek a bírói
döntéseknek, ezért mi is meg fogunk tenni mindent!” – tette hozzá.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Közel 400 kutyát mentettek meg attól Kínában, hogy nyárson végezzék

Marci

Az állatkínzás a gyilkosság előszobája

magyarallatvedo

Kutya segíti az áldozatokat a franciaországi bíróságokon

magyarallatvedo