Image default

100% magyar nevet választott kabalakutyájának a 100% magyar csapat

A PAKSI FC történetében először egy hivatalos kabalaállatotal vág neki a hazai és nemzetközi mérkőzéseknek. A szerencsét remélhetőleg egy hófehér kuvasz fogja elhozni a száz százalékig magyar játékosokat foglalkoztató csapatnak. Az új kabala kiválasztása nem volt véletlen, hiszen a klub vezetői olyan állatot kerestek, amely tükrözi a csapat filozófiáját: hűség, bátorság és elkötelezettség.

Az újonnan érkezett kabalaállat egy négy hónapos fiú kuvasz, a hazai mérkőzések előtt a paksi szurkolók szívébe fogja lopni magát. A kifejlett példány ötven-hatvan kilogrammot is elérhet, és méltóságteljes megjelenésével még nagyobb büszkeséget hozhat a klub számára.

A kuvasz nemcsak a klub szimbóluma, hanem egyben a magyar pásztorkutya fajta megőrzésének is a jelképe. Az ősi magyar pásztorkutya több ezer évre visszanyúló történelmével a magyar kulturális örökség része. Sajnos, a kétezres évekre a populáció drámaian lecsökkent, jelenleg évente csupán kétszáz-kétszázötven kölyök születik. A faj fennmaradása érdekében tehát különösen fontos a kuvaszok népszerűsítése és védelme.

A kuvasz jellemére vonatkozóan számos pozitív tulajdonságot emelhetünk ki. Nyugodt és kiegyensúlyozott természetűek, amelyek tökéletesen alkalmasak a családi kutya szerepre. Elegáns megjelenésük és intelligenciájuk révén kiváló választás volt a PAKSI FC számára.

A klub szavazást indított, ahol a szurkolók választhatták ki a kutya nevét.

Ennek eredményeként a kuvasz a Hunor nevet kapta.

Hunor hivatalos bemutatkozása az első, csütörtöki Európa Liga mérkőzésen lesz, ahol remélhetőleg szerencsét hoz a száz százalékig magyar játékosokból álló csapatnak.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Így érkezett meg a Baptista Szeretszolgálat Törökországból – videó

magyarallatvedo

Újabb életet mentettek a reformátusok Törökországban

magyarallatvedo

Baltazár, a kuvaszkölyök hamarosan a bűnözők nyomába eredhet

Erik