Image default

Rettegésben tartotta volt párját és annak családját is az állatkínzó

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. május 7-én hirdetett határozatot annak a férfinak az ügyében, aki zaklatta a volt élettársát és falhoz vágott egy macskát – írja a HírTV.

Az ügyészség még 2018 év végén emelt vádat a férfival szemben zaklatás bűntette és más bűncselekmény miatt. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben az iratok tartalma alapján, a középmérték alatti szabadságvesztést, börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását függessze fel.

A Berettyóújfalui Járásbíróság május 7-én ítéletet hirdetett és a vádlottat zaklatás bűntettében és állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért őt halmazati büntetésül 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott és a sértett élettársi kapcsolatából 2015 nyarán született egy gyermek. A szülők kapcsolata rövid idő után megszakadt, a nő visszaköltözött a szüleihez, egy hajdú-bihari kisvárosba. A Berettyóújfalui Járásbíróság 2016-ban rendelkezett az apa láthatási jogáról, azonban előírta, hogy a gyermeket nem viheti el a nő lakóhelyéről. A férfi 2016 szeptemberében megjelent a sértett lakóhelyén, ahol vitatkozni kezdett a nővel.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A veszekedés odáig fajult, hogy a vádlott kiment az udvarra, ahol megfogott egy pár hónapos kismacskát, majd mérgében a falhoz vágta az állatot. A macska az eset során elpusztult.[/perfectpullquote]

2017 március végén a férfi megjelent volt élettársa lakóhelyén azért, hogy a gyermekkel találkozzon.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A vádlott és a nő között szóváltás alakult ki, majd a veszekedés közben azt mondta a férfi, hogy megöli őt, a családját megveri és rájuk gyújtja a házat.[/perfectpullquote]

Miért kell az ilyen esetekkel mindenképpen kiemelten foglalkozni? Az állatkínzás lehet következmény és előzmény is, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az állatokkal kapcsolatos rossz bánásmód és az erőszakos bűncselekmények között egyértelmű összefüggés lelhető fel. Ennek kapcsán egy hónapja számoltunk be a “Kiből lesz állatkínzó?” című állatvédelmi szemináriumról, melyet az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja szervezett.

HírTV nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: nhspca.org

KAPCSOLÓDÓ

Élve nyúzhattak meg egy kiskutyát Szolnokon

Viki

Megint csak felfüggesztettet adott a bíróság egy állatkínzónak

Erik

Állatkínzás ma Magyarországon: beszéljenek a számok!

Marci