Image default

Utász vezetett nyomra Kislétán

Lopás bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás a 24 éves férfi ellen, akinek a nyomára az Utász névre hallgató szolgálati kutya vezette a rendőröket.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 24 éves kislétai lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. május 20-án este Kislétán az egyik ház előtt parkoló kisteherautó ablakát betörte, amelyből egy motoros láncfűrészt és pénzt tulajdonított el.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A nyomozók az ismeretlen elkövető azonosítása és elfogása érdekében nyomkövető szolgálati kutyát indítottak. Az Utász hívónévre hallgató nyomkövető szolgálati kutya, a helyszínen azonnal szagot fogott és több kilométeren át vezette nyomozókat a feltételezett elkövető nyomára.[/perfectpullquote]

A rendőrök a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

police.hu, szon.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Igen különleges feladatra képezi ki a kutyákat a rendőrség

Marci

Embert és állatot is kegyetlenül bántalmazott a jászladányi testvérpár

magyarallatvedo

Filmje premierje előtt harapta szét egy kutya Ewan McGregor lányának arcát

magyarallatvedo