Image default

Szívmelengető fotón, ahogy a tíz felnevelt mályi kisgólya készül a szabad életre!

Szívmelengető fotón, ahogy a tíz felnevelt mályi kisgólya készül a szabad életre! Ezekért a pillanatokért érdemes élni – írta a Mályi Madármentő Állomás! 

A múlt héten szabadon engedett kis gólyák. Ezért érdemes dolgozni – kezdte közösségi posztjában a  Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

Mint írták, többen is kérdezték, hogy tudnak e repülni a szabadon engedett kis gólyák? A képek mindent elmondanak.


Hogy fognak élelmet találni? Kijárnak a mezőkre és keresgélnek élelmet, emellett természetesen kapnak ott is enni, hiszen a Górés Tanya is egy mentőhely – választolta meg a kérdést a Madármesntő Állomás.

Mind a tíz kis gólyácskánk teljesen egészséges és szép erős fiatal madárkák. Ezekért a pillanatokért érdemes élni.

– írták meghatottan.

Csodálatos videó mutatja meg, ahogyan 9 mentett gólya visszanyeri a szabadságát Mályiban!

“Kilencen már megkezdték az eddigi életük második szakaszát. Ők már mindannyian fel lettek készítve a szabad életre. Közöttük vannak a fehérgyarmati fészekből mentett fiókák is és mindazok akik már elérték a megfelelő kort. Nehéz pillanatok ezek, de várja őket a szabadság. Vigyázzatok magatokra gyerekek, boldog hosszú életet kívánunk.” – osztotta meg a szívmelengető sorokat és videót a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

Így éldegélt a 31 mentett kis gólya a Mályi Madármentő Állomáson! 

Mi is rendszeresen beszámoltunk a mentett kis gólyák hétköznapjairól. Legutóbb éppen néhány napja írtunk róluk, akkor már néhány gólyafióka már a szárnyát próbálgatta és készült az önálló életre!

Mimnt írtuk, aranyos fotóval lepte meg néhány napja a madárbarátokat közösségi oldalán a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue. A közzétett fotón a szépen cseperedő mentett gólyafiókák egy része látszik, akik szemmel láthatóan hatalmasat nőttek.

Mint írták, nagy örömükre egy-két gólyafi már masszívan próbálgatja a szárnyát. Mind a 31 kis gólya tökéletesen egészséges és szépen fejlett fiókák. Nemrég még tojásként csodálták őket ma pedig már alig ismernek rájuk.

AKI TÁMOGATNI KÍVÁNJA MUNKÁJUKAT ÉS A KIS BETEGEK GYÓGYULÁSÁT ÉS ÉLETMENTÉSÉT,

AKKOR EZT ADÓJA 1%-ÁVAL MEGTEHETI:

MÁLYI TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET
ADÓSZÁM: 18408623-1-05

Hálásan köszönjük a mentést!

(Forrás: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Megvan az idei első sérült gólya a mályi madármentőknél

Viki

Súlyos baleset Nicken: Tűzoltók mentettek gólyákat a kettétört villanyoszlopról

Eszti_mav

Kétszer is meglőttek egy kis gólyát – reméljük idejében érkezett a segítség

Viki