Image default

BRÉKING! Szada önkormányzata nem támogatja az a „Safari Park Szada” további működését!

Szada önkormányzata nem támogatja a „Safari Park Szada” cirkuszi menazséria vagy állatkerti formában történő további működését az ott lakók nyugalma és biztonsága érdekében.

Ahogy az önkormányzat honlapján írták:

Szada nagyközség polgármestere a korábban meghozott döntését visszavonja, és az önkormányzati tulajdonban lévő kivett utat érintő telekcsere-szerződés hiányában a jogi telekhatároknak megfelelő birtokállapot visszaállítását rendeli el. A kivett árok megnevezésű ingatlan vételére vagy bérletére benyújtott kérelmet elutasítja, valamint a „Safari Park Szada” cirkuszi menazséria vagy állatkerti formában történő további működését a parkhoz közeli belterületen élő lakók nyugalma és biztonsága érdekében elviekben nem támogatja.

Bár Pintér Lajos, Szada polgármestere a Kormány által a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendelet alapján kizárólag saját hatáskörben is meghozhatta volna döntését, azonban az ügy súlyára tekintettel a döntést megelőzően a képviselő-testületi tagok véleményének kikérése mellett, egységes álláspont kialakulása után, azt elfogadva döntött a fentiekről. A honlap szerint a polgármesteri határozat Szada teljes lakosságának érdekeit szem előtt tartva született meg, hiszen a településnek nem áll érdekében az ilyen jelentőségű, és a helyiek hétköznapi életét nagymértékben megváltoztató attrakció bevonzása.

Ahogy korábban írtuk, két cirkuszi elefánt, Mambo és Betty ismeretlen okból hirtelen elpusztult a szadai “Szafari Parkban”. Az Átlátszó.hu birtokába jutott egy állatorvosi igazolás: egy dátum nélküli papír szerint az állatok hirtelen, előzetes tünetek nélkül múltak ki, azokat “kegyeleti okokból” nem boncolták fel, hanem ismeretlen helyen elásták. A NÉBIH és a rendőrség is vizsgálódik az ügyben: miközben folyik a nyomozás, azt is vizsgálniuk kell a hatóságoknak, hogy mi is pontosan a szafari parknak nevezett létesítmény, mert állatkert üzemeltetésére nem kértek engedélyt a cirkuszosok.

Kapcsolódó: EXKLUZÍV! Elpusztult elefántok: Casellyék birtokán jártunk

Szada.hu nyomán magyarallatvedelm.hu

KAPCSOLÓDÓ

Tisztázatlan körülmények között elhunyt két elefánt a szadai szafari parkban

magyarallatvedo

Lezárult a Nébih eljárása a szadai elpusztult elefántok ügyében: pénzbírsággal megúszták?

magyarallatvedo

Tagad a Caselly család – Ki fűrészelte le az elefántok agyarait? – VIDEÓVAL

magyarallatvedo