Image default

Száznál is több partra vetődött delfint sikerült megmenteni az állatvédőknek!

Száznál is több partra vetődött delfint sikerült megmenteni az állatvédőknek! Az eset a Massachusetts melletti Cape Cod félsziget partvidékén történt. A partravetődés okát nem tudták még megállapítani.

Több mint száz derékig érő vízbe keveredett delfint mentettek meg az Egyesült Államokban – írja az MTI forrásait idézve a 24.hu. A tengeri emlősök a sekély partmenti vizekben életveszélybe kerültek, ám az állatvédőknek sikerült visszaterelnie őket a nyílt tengerbe.

A Massachusetts melletti Cape Cod félsziget partvidékén mintegy 125 atlanti fehérsávos delfin (Lagenorhynchus acutus) tűnt fel. Az alacsony vízszintű területen 13 állat elpusztult, egy szenvedéseinek pedig véget kellett vetni.

A 24.hu szerint az elmúlt 26 évben a régióban még nem fordult elő ilyen mértékű partravetődés, az eset okát nem tudták megállapítani.

Cape Codon ugyanakkor a partvidék szaggatottsága és az árapály váltakozása miatt gyakoriak a partravetődések. A mentésen dolgozók munkáját több intézmény, köztük a Bálna- és Delfinvédelmi Központ, a Tengerparti Tanulmányok Központja, az AmeriCorps of Cape Cod és a New England Akvárium is támogatta – írta a híroldal.

(Forrás: MTI/24.hu, Fotó: Eric Williams/Cape Cod Times / USA TODAY NETWORK)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Felnőtt pumával osztja meg otthonát az orosz család + VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Buszsofőr és tűzoltók mentettek meg tacskót a busz kerekei közül

magyarallatvedo

Csivava okozott káoszt egy New York-i autópályán – videóval

Eszti_mav