Image default

Szépen gyógyulgat Szú, a bozóttűzből kimentett süni!

Szépen gyógyulgat Szú, a bozóttűzből kimentett süni! Tüskés barátunkat a dunaújvárosi tűzoltók mentették meg és most gondos kezek ápolgatják a Sóstó Vadvédelmi Központban.

Szú már egyre jobb formában van. Ez a kis süni élte túl a bozóttüzet a Dunaújváros Tűzoltóság segítségével.” – kezdi bejegyzését a Sóstó Vadvédelmi Központ. 


Mint hangsúlyozzák, az ő példája nagyon fontos üzenet a felelőtlen avarégető emberek számára. Az égetés hihetetlenül káros folyamat és nem csak az égéstermékek légkörbe jutása miatt. Rengeteg állat odaveszhet egy kisebb kertvégi kupac elégetésénél is, tehát a legfontosabb a körültekintés és az alapos átvizsgálás, ha tényleg elengedhetetlen ez a káros folyamat. Komposztáljunk és ahol lehet készítsünk inkább menedékeket ezeknek a hasznos állatoknak – hívták fel a figyelmet.

Így menekült meg Szú

“Azt nem tudjuk, a megégett tüskék hogyan regenerálódnak, de a fiúk megmentették a kis Szút!” – jelentette be büszkén közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Mi is beszámoltunk róla, hogy a tűzoltók ugyanis egy sünt mentettek nemrégiben egy nádastűzből.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kigyulladt a nádas Perkátán. A közelben lakóknak a lángok terjedését sikerült megfékezniük, a még izzó, parázsló részeket pedig a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók fojtották el.

Összegömbölyödött, megégett sünt találtak a tűzoltók

“Ekkor bukkantak rá egy összegömbölyödött sünre, akinek a tüskéi megégtek a tűzben” – írják. A riadt állatot magukhoz vették. A tűzoltólaktanyában Bogdán Péter tűzoltó őrmester a többiekkel együtt vízzel, élelemmel kínálta, ruhákból, falevélből kuckót készített neki.

ÍGY TÖLTÖTT EL EGY ÉJSZAKÁT A SÜN.

Másnap, a szolgálatváltást követően Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok a kisfiával a székesfehérvári Sóstó Vadvédelmi Központba vitte az állatot.

Meg fog gyógyulni a sün

A Sóstó Vadvédelmi Központ tájékoztatása meglátása szerint a nádastűzből kimentett sün vélhetően a szárazabb, zsombékos részben telelt. Az állatnak hatalmas szerencséje volt, ugyanis egy ilyen tűzben rengeteg élet veszik oda.

A vadvédelmi központ elmondása szerint a kis süni tüskéi alaposan megperzselődtek és deformálódtak, bőre azonban szerencsére nem károsodott.

ORRA AZONBAN KIFEJEZETTEN MEGPIRULT.

A megfelelő kezelések és többszöri kontroll után már evett és egy pihe-puha törölköző alatt pihenget” – tették hozzá közösségi oldalukon. Úgy tudni, miután teljesen felépül, a központ munkatársai visszaengedik a szabadba.

Te is támogathatod a mentést

Ha Te is szeretnéd támogatni a Vadvédelmi Központ erőfeszítéseit, az alábbi módon teheted meg:

Sóstó Vadvédelmi Központ
📲: +36-70-526-2793
📧: vadvedelem@varosgondnoksag.hu
🏡: 8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 37.
Támogasd a természet- és állatvédelmi törekvéseinket!
Sóstó Természetvédelmi Alapítvány 🐾
Raiffeisen Bank Zrt.
Számlaszám: 12001008 – 01868437 – 00100004
IBAN: HU 46 12001008 – 01868437 – 00100004

 

(Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

A halál torkából hozták vissza az áramütött vércsét a Vadvédelmi Központban!

Erik

Csúcsszezon a Vadvédelmi Központban: százas nagyságrenddel több sérült állat érkezett most, mint tavaly!

Erik

Vadasparkot hozott létre a súlyosan sérült őznek egy perkátai család

magyarallatvedo