Image default

Szíven lőtték a süket kiskutyát

Otthonától nem messze, az utcán lőttek le egy kutyát Markazon hétfőn. A lövedék egyenesen szíven találta egy házaspár jámbor házi kedvencét – írta meg a Heol.

– Egy fuvaros hívta fel a figyelmünket hétfő délután arra, hogy az út közepén fekszik a kutyánk. Azonnal odarohantunk de már nem élt– mesélte Szoboszlai Gábor, az állat egyik gazdája.

– Először azt hittük, hogy elütötték, de mint rájöttünk, valaki egyszerűen agyonlőtte. Egy földútról van szó hétvégi házas környéken, biztonságosnak hittük a környéket – bár nem itt élünk. Előfordult, hogy néha, ment egy kört az utcán, szaglászott aztán visszajött, az idő többi részét a házban töltötte miután lemozgattuk. A légynek sem ártott Folti, aki egyébként süket volt. Az a fajta kutya, aki még a rabló kezét is megnyalta volna. Nagyon szerettük őt – tette hozzá.

– A golyót a beazonosítás miatt kivették a testéből, majd elhamvasztattuk. Másfél óráig boncolta az állatorvos, mire megtalálta a szívéhez fúródott golyót. A lövedék alapján talán meg lehet találni a fegyvert, még kérdés, hogy milyen eszközből adták le a lövést. Ez nem hozza vissza Foltit, de reméljük segít abban, hogy más állat ne járjon így. Úgy gondolom, hogy aki lakott területen ily módon lövöldözik állatokra, attól emberek sincsenek biztonságban. Ha valakit zavart a kutya jelenléte, egyszerűen szólhatott volna személyesen, vagy hivatalos úton – mondta a feleség, Hollós Andrea.

Hozzátették, feljelentést tettek a rendőrségen, kérik, hogy ha valaki látott vagy hallott valamit, esetleg kamerafelvételei vannak a környékről, az jelentkezzen. Mint utólag megtudták, a környéken macskát is lőttek már meg. A házaspár kiemelte, a rendőrséggel történt egyeztetésük szerint minimum egy bűncselekményt elkövetett a tettes. Az aki pedig tud róla, de nem jelenti, az ebben segédkezik. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint évente átlagosan tizenhárom állatkínzásos esetet jelentenek be a rendőrségnek, akik azt javasolják, jogsértés észlelése estén tegyenek bejelentést a polgárok.

Egy fegyverszakértő szerint a lövést az utcától nem messze adhatták le és azt is meg lehet állapítani, hogy milyen fegyverből lőhették ki. Ha elkapják a bűnözőt, akkor állatkínzásért akár három év börtönt is kaphat.

Heol – Tények – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Csak perceken múlt a kútba esett kutya élete Tasson

Viki

Borzalmas állatkínzások sorozata: több elhullott állatot is találtak egy csepeli udvaron a rendőrök – VIDEÓ

Marci

Legyél te is online önkéntes és ments állatokat a No Kill Hungarynál!

Viki