Image default

Szőrmeellenes lett a Brit Szőrmekereskedelmi Szövetség egykori elnöke (videóval)

Mike Moser 6 évig töltötte be a Brit Szőrmekereskedelmi Szövetség elnöki posztját, feladata az volt, hogy népszerűsítse a szőrmekereskedelemhez való jogot. Tavaly felmondott, most pedig 64 évesen csatlakozott a brit Mirror napilap által indított kampányhoz – (Mirror’s Fur Free Britain), azért, hogy Nagy Britannia teljesen tiltsa be a szőrmekereskedelmet, miután már több éve betiltották a prémtenyésztést.

“A prémtenyésztést betiltották, de lehetővé teszik, hogy máshol a világban állatokat azért tenyészthessenek, hogy prémjüket Nagy Britanniában értékesítsék! A szőrmeipar és prémtenyésztés felett eljárt az idő.”

Mondja ezt az ember, aki összesen 10 évet töltött a szakmában! (a brit szőrmeszövetség előtt 4 évig volt a Nemzetközi Szőrmekereskedelmi Szövetségnél – International Fur Federation) és járta a világ prémfarmjait.

Mint fogalmazott soha nem túl késő vélemény változtatni, a tények megismerésének hatására. Nem kér elnézést azért, mert ott dolgozott. Fokozatosan kételyek támadtak benne így már nem tudja tovább védelmezni és terjeszteni a prémipar propagandaszövegét. Az állatjóléti szabályozásukat nem tudja tovább védelmezni az állatvédőkkel szemben, mert a prémfarmok parányi ketreceibe zsúfolt állatok folyamatosan szenvednek.
Mike rájött, hogy mennyire bizarr, hogy otthon szereti, ápolja és dédelgeti a kutyájukat, miközben munkájával azt népszerűsíti a világban, hogy a kb. kutya méretű rókákat, nyestkutyákat és nyérceket ketrecekben tartani normális. Mindezek a tapasztalásai fokozatosan ébresztették rá, hogy egyet kell értsen mindazokkal az állatvédőkkel, akikkel korábban vitába szállt a különböző szőrmeellenes fórumokon.

A volt szőrmeipari vezető arról is beszélt, hogy milyen nehéz volt végig néznie a nyáron bemutatott videót az ázsiai prémfarmokról (ahol még egyes állatok éltek miután már megnyúzták őket) és azt is elmagyarázta, hogy a finn prémfarmokon a nyércek és rókák miért kannibalizálódnak/ csonkítják meg egymást. Szerinte semmilyen állatjólétről nem beszélhetünk prémfarmokkal kapcsolatban, hiszen a vad rókáknak és nyesteknek esélyük sincs a természeteshez hasonló módon viselkedni a ketrecekben. Ráadásul területvédő állatok, akik nehezen viselik el társaik közelségét, így a farmok zsúfoltsága gyakorlatilag az őrületbe kergeti őket. A prémjükért tenyésztett vadállatok – csak azért, mert néhány generáció óta fogságban szaporítják őket – nem domesztikálódnak.

(Magyar Szőrmeellenes Liga)

KAPCSOLÓDÓ

Így is lehetne: Háromfajta büntetést kapott a bíróságtól, mert a forró kocsiban hagyta a kutyáját

Eszti_mav

„Szörnyeteg vagy” – Rátámadtak az állatvédők Kylie Jennerre

magyarallatvedo

Hetente egymillió csirke hal meg feleslegesen az Egyesült Királyságban, hogy alacsonyan tartsák az árakat

Viki