Image default

Tisztázatlan körülmények között elhunyt két elefánt a szadai szafari parkban

Elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark öt elefántjából kettő, Mambo és Betty, írja Blikk a német Bildre hivatkozva. Bár magyar állatvédők körében keringett már egy ideje a hír, azt hivatalosan csak két napja erősítette meg René Casselly, a legendás cirkuszfamília tagja a Facebook-oldalán. Mint írta,

“megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty.”

A német Bild szerint a 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, a porond csillagjaiként léptek fel társával, a 35 éves Betyvel. A Casselly cirkuszi família állatai egyetlen éjszaka alatt pusztultak el a szadai szafari parkban. René Casselly a lapnak azt mondta, hogy boncolás nem volt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, elképzelhető, hogy az elefántokkal valamilyen vírusfertőzés végzett. Az állatokat a park területén temették el.

A Blikk kereste a Magyar Nemzeti Cirkuszt és a szadai szafariparkot, de még nem kaptak választ a kérdésükre.

Blikk.hu, Telex.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

EXKLUZÍV! Elpusztult elefántok: Casellyék birtokán jártunk

magyarallatvedo

Elefántcsorda tört át egy szafaripark betonkerítésén

magyarallatvedo

Az egész elefántcsorda összefog, ha a kicsinyek veszélybe kerülnek – CSODÁS KÉPEKKEL

magyarallatvedo