Image default

Több száz víznyelő keletkezett Horvátországban a földrengés következményeként – Videókkal

2020. december 29-én pusztító erejű földrengés rázta meg Horvátországot. A mozgások hatalmas károkat okoztak, emberéleteket követeltek. Azóta is többezer ember él félelemben, ugyanis tucatnyi lyuk keletkezett már az érintett területen, a földrengés utóhatásaként.

Ezek a lyukak kisebbek-nagyobbak, feltűnésük ijesztő, főként azért, mert lakott területeket érint.

A Mečenčani településen élők elmondása szerint (ez a falu kb. 25 km-re van az epicentrumtól) az első ilyen lyuk még a földrengés előtt 2 nappal keletkezett, de 10 nappal a katasztrófa után már 15 gödörről számoltak be a helyiek. Számuk rohamosan nő: a szakemberek szerint például a Petrinja körüli területeken az elmúlt héten 40-ről 70-re emelkedett.

A probléma nagy, sok fejtörést okoz.

Rendkívül veszélyesek ezek a víznyelők, félő, hogy újabb tragédiák történhetnek. A szakembereknek ráadásul idejük sincs stratégiát kidolgozni, mert újabbak és újabbak jelennek meg. Számos gödör a családi házak közvetlen közelében bukkan elő.

Az utórengések még mindig tartanak, ezért még több ilyen víznyelő keletkezése várható. A hatóságok a lakosok egy részét evakuálják, ideiglenes szálláshelyeket állítanak fel a részükre.

www.odditycentral.com/ morzsafarm.hu

KAPCSOLÓDÓ

A Pest Megyei Kutató-Mentők visszamentek Törökországba!

magyarallatvedo

Marokkó nem kér segítséget: mégsem mennek a magyar kutyás mentők

Erik

30 órás autóút után azonnal munkába állt Nova és Nindja a két mentőkutya

magyarallatvedo