Image default

Újabb állatkínzó, ismét csak felfüggesztettet kér az ügyész

A vád szerint a vádlott tavaly nyáron, egy nyitott platós utánfutón, lisztes zsákokba csomagolva szállított több kölyökkutyát, és egy kecskét. A vád szerint az állatok a hőség és az oxigénhiány miatt fokozott mértékű szenvedésnek voltak kitéve, ami csaknem a pusztulásukat is okozta.

A vádirat szerint a vádlott – egy 55 éves férfi – 2020. július 26-án délután a XV. kerület, Szentmihályi úton lévő körforgalomnál közlekedett az általa vezetett gépkocsival, amely egy nyitott platós utánfutót vontatott. Az utánfutón a vádlott bálamadzaggal összekötözött lisztes zsákokban öt labrador fajtájú kölyökkutyát, és egy kecskét szállított. A férfi az állatokat külön-külön egy-egy zsákba rakta bele, a zsákok száját szorosan összekötötte, és a madzagokkal a zsákokat az utánfutó oldalához rögzítette.

A zsákokba csomagolt kutyák ugatására egy XV. kerületi áruháznál biztonsági szolgálatot teljesítő őr figyelt fel, aki a vádlottat megállította, értesítette a rendőröket, majd a kiérkezésükig a vádlottat a helyszínen tartotta. A rendőri intézkedés során az áruház parkolójában az állatokat kivették a zsákokból, és azokhoz állatorvost hívtak.

Az állatok a szállításuk alatt folyamatos sérülésveszélynek voltak kitéve, emellett a sűrű szövésű lisztes zsákon keresztül a légzésük is akadályozott volt, amit súlyosbított az is, hogy az oxigénigényük az utazási stressz, valamint a hőség miatt fokozott mértékű volt.

Az állatok szállításának módja és a szállítási körülmények alkalmasak voltak arra, hogy az állatok pusztulását okozzák. Az utazás alatt az állatok fokozott mértékű szenvedésnek voltak kitéve.

A vádlottal szemben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A kerületi ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben büntetővégzéssel börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

ugyeszseg.hu – magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

“A kutyám előbb tudta, hogy baj van, mint én” + VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Egy kutya mentette meg az öngyilkosságra készülő nő életét

magyarallatvedo

Nem mindennapi helyre szorult kutyust szabadítottak ki

magyarallatvedo