Image default

Újabb vádemelések állatkínzási ügyben

Állatkínzás bűntette és 2 rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 40 éves csorvási férfi ellen, aki egy csorvási tanyán három keverék kutyát tartott, kettőt szabadon, míg a harmadikat láncra kötve.

A férfi 2019 nyarán elköltözött a tanyáról, azonban az állatokat nem szállította el, azokat az ingatlanon végleges jelleggel hátrahagyta; az állatok etetéséről-itatásáról, tartási helyük rendben tartásáról és a kutyák egészségügyi ellátásáról nem gondoskodott és erre mást sem kért meg. A férfi magatartása következtében a láncon tartott állat nagymértékben lesoványodott, kiszáradt, vérszegény és bolhákkal fertőzött lett, ezek pedig hosszan tartó, különös szenvedést okoztak a számára. Az egyik állatőrség bejelentése alapján 2019. augusztus 29-én a rendőrök kimentek a helyszínre és elszállították az állatokat, de a láncon tartott kutya nem sokkal ezt követően elpusztult.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, rendelje el pártfogó felügyeletét, valamint magatartási szabályként írja elő a számára, hogy vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel vagy jelentkezzen közfoglalkoztatásra a helyi önkormányzatnál, illetőleg a több mint 75.000.-Ft-os bűnügyi költséget is neki kell viselnie.

Szintén állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 45 éves csabaszabadi nő ellen, aki fiának vizsla fajtájú kutyáját egy fejszével többször fejbe vágta, mivel az több alkalommal megfojtotta a csirkéket.

A bántalmazás következtében az eb életben maradt, de maradandó károsodást szenvedett, mivel a bal szemgolyóját műtétileg el kellett távolítani, és a koponyáján lévő nyílt sebeket plasztikai műtét útján kellett helyrehozni.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő nővel szemben tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a bűncselekmény eszközéül használt fejszét pedig kobozza el.

 

(Körös Hírcentrum, fotó: halas.info)

KAPCSOLÓDÓ

Rendőrkutya lett a lavórban kidobott beteg spánielkölyökből

magyarallatvedo

Össze-vissza szenvedtek a juhai, felfüggesztettet kér rá az ügyész

magyarallatvedo

Saját jutalmát ajánlotta fel az állatvédelemre Újfehértó polgármestere

Marci