Image default

Thor megmenti a tazmán ördögöket a kihalástól – videó

Chris Hemsworth, a Marvel filmekből jól ismert Thort alakító világsztár 3000 év után elsőként engedett vissza az ausztrál vadonba tazmán ördögöket.

Ha tazmán ördögről hallunk, elsőként a Looney Tunes rajzfilmek jutnak eszünkbe. Valószínűleg kevesen tudják: a másnéven erszényes ördögnek hívott állatok veszélyeztetettek, és évezredekkel ezelőtt teljesen eltűntek Ausztrália szárazföldjéről, hogy Tazmánia szigetén találjanak menedékre. A világ legnagyobb túlélő erszényes ragadozójaként tartják őket számon, a kistermetű állatok pedig inkább hasonlítanak kutyakölykökre, mint vérszomjas szörnyetegekre.

Az Aussie Ark a Global Wildlife Conservation és a WildArk együttműködésével az elmúlt időszakban folyamatosan azon dolgozott, hogy újjáépítse a tazmán ördögök populációját, és szabadon engedhessék őket őshonos környezetükben.

Chris Hemsworth színész, a Marvel Bosszúállók sztárja a természetvédők mellé állt ebben a harcban és nemrégiben az ő aktív együttműködésével szabadon is tudták engedni a vadonban az első tazmán ördögöket. A hivatalos tájékoztatás szerint eddig 26 állat került ilyen módon egy Sydney közelében található vadvédelmi területre. A természetvédők szerint egy hatalmas lépést tettek a veszélyeztetett faj megmentésére.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas fizetést kapnak a kutyák, akik elkergetik a sirályokat a Sydney-i Operaház környékéről

magyarallatvedo

Megölhetik az Amerikából Ausztráliába szökött postagalambot, mert betegségeket terjeszthet

magyarallatvedo

Hős strandolók mentették meg a partra sodródott cápát – VIDEÓ

Marci