Image default

Van egy magyar ingatlaniroda, aki minden egyes eladott lakás után állatvédő szervezeteket támogat

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Egy ingatlan értékesítése vagy éppen vásárlása hatalmas horderejű döntés. Mindenki számára hatalmas jelentősége van annak, kire bízza az ügylet lebonyolítását. A közös értékrend, az állatok szeretete és a hazai állatvédelem támogatása azonban egy olyan terület lehet, amely közös nevezetőre hozza a feleket. Ezt mondja legalábbis Sipos Vivien, az Újraotthon ingatlanértékesítője, aki testvérével alapított közös ingatlanirodát.

– Honnan jött az öltet, hogy állatbarát ingatlanirodát nyissanak?

A testvéremmel, Erikával gyerek korunk óta szeretjük az állatokat és szívügyünk a védelmük. Ezért is jött az ötlet, hogy brandünket egy olyan téma köré építsük, ami egyébként is foglalkoztat bennünket és tükrözi személyiségünket. Lehet, hogy nem profizmust sugall feltétlenül ez az irányzat, viszont az értékrendünket annál inkább mutatja. Ez pedig fontos lehet egy olyan szakember kiválasztásnál, akire rábízzuk az egyik legnagyobb anyagi értékünket, illetve beavatjuk életünk egyes szakaszaiba, ügyeibe.

– A bevételük hány százalékát ajánlják fel az állatvédő szervezeteknek?

Általános megbízásnál öt százalékát, kiemelt – kizárólagos megbízásnál, ahol az állatvédelem támogatás útján érkezett az ügyfél – ott tíz százalékot.

– Az elmúlt években hány állatvédő szerveztet tudtak ilyen módon támogatni?

Közel húsz alapítványt, szervezetet vagy civil állatvédőt sikerült már különböző összegekkel segíteni – volt akiket már több alkalommal is.

– Kikkel alakult ki szoros kapcsolat?

Voltak alapítványok, akikkel jobban együtt tudtunk működni. Végül úgy döntöttünk, hogy a Hangya Közösségen keresztül fogjuk támogatni a szervezeteket, amennyiben nem egy konkrét helyről érkezett az ügyfél ajánlás.

– A vevői és az eladói oldalról milyen visszajelzések érkeznek akkor, amikor megtudják, hogy az Önök jutalékának egy részét jótékony célra fordítják?

A hasonló érdeklődésű emberek nagyon értékelik. Vannak olyan ügyfelek, akik kifejezetten azért értékesítik az ingatlanjainkat rajtunk keresztül, hogy így is támogathassák az állatvédőket. Reméljük, hosszútávon még többen lesznek.

Magyar Állatvédelem, fotó: Unsplash, MTI

KAPCSOLÓDÓ

Veszprém példát mutat: átadták az ország első állatbarát vasútállomását

Eszti_mav

Meglepő, mennyire nehéz állatbarát albérletet találni ma Magyarországon

Eszti_mav

Március 31-ig pályázhatnak az óvodák és iskolák az „állatbarát” címre

magyarallatvedo