Image default

Meg kell ijeszteni az embereket, hogy ne vásároljanak orvvadászoktól!

Az állatkészítmények illegális kereskedelme még mindig óriási mértékű szerte a világban. Ennek egy jelentős része azért maradt fent, mert az emberek azt hiszik, hogy jótékony hatása van a különböző veszélyeztetett állatokból készült termékeknek. Például sokan még mindig elefántbőr készítményt fogyasztanak, mert azt hiszik, ettől elmúlik a hasfájásuk.

Orvvadász és a leterített elefánt

Kutatók annak jártak utána, hogy miért van még mindig kereset az elefántbőrből készült szerekre, és hogyan lehetne ezt csökkenteni. Sajnos arra jutottak, hogy nem az a probléma, hogy az emberek ne tudnának az elefántok veszélyeztetettségéről, de nem érdekli őket.

Az elefántbőr az elefánté!

Ezeket a szereket az emberek leginkább azért fogyasztják még mindig, mert a hozzájuk közelállók győzik meg őket, hogy ez a megoldás az egészségi problémáikra. Ezek alapján két megközelítést alkalmaztak a kutatók. Az egyikben egy olyan ismeretterjesztő, pár kockás képregényt készítettek, ahol egy rendőr magyarázza el, hogy milyen súlyos büntetés jár azért, ha valaki megtudja, hogy elefántbőr terméket vesznek vagy adnak a rokonaiknak. A másikban egy orvos magyarázta el, hogy egészségügyileg kockázatos lenne elefántból készült termékeket fogyasztani.

Miután ezeket megmutatták az embereknek, megkérdezték, hogy mennyire valószínű, hogy vennének elefántbőr készítményt.

Az eredeti cikk a G7 oldalára KATTINTVA olvasható.

 

KAPCSOLÓDÓ

Önfeledten pancsol családjával Samu, a kiselefánt – VIDEÓ

Marci

Tragédia: vírusfertőzés végzett két elefánttal az állatkertben

magyarallatvedo

Húsz éve keresett orvvadászt tartóztattak le 70 bengáli tigris megöléséért

magyarallatvedo