Image default

Vadászok lőhették ki az általuk kirakott hattyúnyak csapdába esett kutyákat

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület Facebook oldalán osztotta meg a még hétvégén történt eseményeket, amely ismét rávilágít arra, hogy a hattyúnyak csapdák használata bár legális, mégis felülvizsgálatot igényelne.

“Egy kiránduló család kétségbeesett hívása érkezett hozzánk, miszerint hattyúnyak csapda fogságába esett egy szerencsétlen kutya. A bejelentéstől számított negyed órán belül a helyszínen voltunk, de mire odaértünk, már késő volt” – fogalmaznak bejegyzésükben, hozzátéve, a csapda tulajdonosa eltüntette a vadászati eszközt a kutyával együtt. Úgy tudni a bejelentő elmondása szerint, hogy amint látótávolságon kívülre kerültek, a vadászok azonnal lelőtték a csapdában rekedt kutyát.

https://www.facebook.com/groups/235304800351531/permalink/788399381708734/

Az események sötétedést követően történtek, így az állatvédők másnap ismét kimentek az eset helyszínére, ahol egy másik elpusztult kutyát is megtaláltak, szintén egy hattyúnyak csapda fogságába esve.

“Igaz, hogy a szóban forgó husky kutyus tetemét nem találtuk meg, de a kivégzése helyszínén ürüléket és vért találtunk, továbbá nem ő volt az egyetlen áldozat, aki ugyanerre a sorsra jutott” – mutatnak rá a pápai állatvédők. Néhány méterre innen ugyanis a sűrű fűben, a viszonylag friss sérüléseiből egyértelműen megállapítható, hogy szintén hattyúnyak csapdába lépett, majd fejbe lőtt kutyát találtak.
Meglátásuk szerint mindkét állatnak lett volna esélye az életben maradásra, a felépülésre, ha ahelyett, hogy kilőtték volna a kutyákat, a vadászok engedték volna, hogy a szervezet segítséget nyújtson.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Négy újszülött kiskutyát tett ki a kuka mellé, el is kapták a veszprémi állatkínzót

magyarallatvedo

Állatkínzás: 140 kilót húzatott a főúton a kiszáradt kutyáival

Marci

Bosszút álltak a kóbor kutyák azon a férfin, aki megrugdosta egyiküket

Marci