Image default

Ismét farkasok bukkantak fel hazánkban, vadkamera rögzítette a mozgásukat

Az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. által működtetett területen a WWF Hungary vadkamerája lenyűgöző felvételeket készített: két farkast sikerült lencsevégre kapni. A 2024 tavaszán kihelyezett vadkamerák több helyszínen is rögzítik a nagyragadozók mozgását, melyek értékes információkat nyújtanak azok viselkedéséről és életmódjáról.

Az #InterregLECA projekt keretében az Északi-középhegységben számos vadkamerás megfigyelést végez a WWF Hungary partnereivel közösen. Ezek a megfigyelések fontosak a nagyragadozók, például a farkasok, viselkedésének és területhasználatának megismerésében. A kamerák segítségével gyűjtött adatok

hozzájárulnak a fajok védelméhez és a velük kapcsolatos konfliktusok kezeléséhez.

Az ilyen projektek nemcsak a természetvédelmi szakemberek számára nyújtanak értékes információkat, hanem segítik a közösségeket is. Ezek által jobban megérthetővé és elfogadhatóvá válik a nagyragadozók jelenléte. A vadkamerás megfigyelések pedig lehetővé teszik a kutatók számára azt is, hogy nyomon kövessék a farkasok populációját és viselkedését, ami elengedhetetlen a hosszú távú védelemükhöz.

Magyar Állatvédelem, fotó: WWF Hungary, a címlapkép csak illusztráció

KAPCSOLÓDÓ

Egyre több a farkasfalka az Alpokban, rohamosan nő a számuk

Marci

Mégsem lehet farkasokra lövöldözni paintball fegyverekkel Hollandiában

Erik

Sarki farkasok támadtak rá egy kocogó nőre a francia állatparkban!

Erik