Image default

Van egy jó pingvin-neved? Szegeden nagyon várják!

Van egy jó pingvin-neved? Szegeden nagyon várják! A vadaspark nemrég született pingvinfiókája szépen cseperedik, viszont még nincs neve.

Ki ajánlja a legpingvinesebb nevet? – címmel tette közzé posztját közösségi oldalán a Szegedi Vadaspark.

Mint írták, most jött el az idő, hogy az augusztus közepén kikelt pápaszemes pingvinfiókát bemutassák a nagyközönségnek. A kis totyogót eddig szülei nevelték, most a gondozói vették pártfogásukba, hogy rászoktassák arra, amit minden más állatkerti pingvinnek el kell sajátítania. A cél az, hogy emberi kézből fogadja el a táplálékát. Erre azért van szükség, mert a pingvineknek így, heringbe „csomagolva” tudják adagolni a számukra fontos táplálékkiegészítőket, valamint egy végzetes betegséget megelőző gyógyszert.

 

Kowalsky és Pötyi szépen felcseperedett fiókájának azonban még sajnos nincs neve, ezért névpályázatot hirdetnek:

a legötletesebb nevet keresik a legifjabb pingvinüknek.

Az ajánlatokat október 13-ig, péntekig várják az info@zoo.szeged.hu-ra. 

A pápaszemes pingvinek a tengerek élővilágának első képviselői a Szegedi Vadasparkban, 2011 óta láthatók a főbejárathoz közeli medencés bemutatóban.

Kowalsky még az első pingvinjeikkel együtt érkezett Stuttgartból, a párja, Pötyi viszont már a Vadasparkban kelt ki 2014-ben. A Vadaspark fajmentő tenyészprogram keretében tartja és tenyészti a dél-afrikai vízimadárfajt, évente 1-3 fiókára számítanak. Mint írják, a bevezetőben említett betegség a madármalária, amely végzetes a déli félteke madaraira, miután azokban nem alakult ki olyan védettség a szúnyog által terjesztett kórokozóval szemben, mint a kontinensünkön élő madarakban. Ezért kapnak gyógyszert a pingvinek a melegebb hónapokban, ami elég erős hatású, így a túladagolása is problémát jelentene. Így az, hogy a pingvineket rászoktatjuk a kézből való evésre, a védelmüket szolgálja. Ezen a tanuláson fiókakorban esnek át, majd visszakerülnek a szüleikhez.

A névpályázatukban – a hagyományaikhoz híven – kifejezetten ötletes, egyedi, „pingvinekhez” illő nevet várnak, és bíznak benne, sokan elküldik a javaslataikat. Az általuk kiválasztott név ajánlóját szívesen látják egy pingvines élményre egy egyeztetett időpontban, mikor akár meg is etetheti őket a szerencsés névadó!

(Forrás: Szegedi Vadaspark)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Így falatoznak reggel az imádnivaló pingvinek a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Marci

A világ legkisebb pingvinjeinek százai haltak éhen Új-Zélandon

Viki

Remekül van a látogatók előtt született szegedi tevecsikó

Erik