Image default

Vascsővel verte agyon a kutyáját egy Somogy megyei férfi

A Siófoki Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki dühében vascsővel olyan súlyosan bántalmazta a kutyáját, hogy az állat elpusztult – írja a blikk.hu.

A vád szerint a vádlott úgy tartotta az udvaron kikötve német juhász keverék kutyáját, hogy az állat közelébe tudtak menni a szintén az udvarra engedett baromfiak.

2020 augusztusában az eb megfogott egy hozzá tévedt tyúkot. Ekkor az indulatos férfi egy 68 cm-es vascsövet vett magához, majd „Megdöglesz!” felkiáltással nagy erővel ütni kezdte a kutyát. Az ütések erejétől az eb koponyája és nyakcsigolyái eltörtek úgy, hogy az állat elpusztult – olvasható az ügyészség oldalán.

A férfi a kutya tetemét a ház kertjében elásta, ám a siófoki rendőrök bejelentés alapján még aznap megtalálták az állat tetemét.

Az ügyészség vádiratával egyezően a Siófoki Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével – a férfit 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, továbbá a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A döntést az ügyészség tudomásul vette.

blikk.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Puskával lőttek agyon egy macskát Hajdúsámsonban

magyarallatvedo

Egyre több az elhízott házi kedvenc, pedig a kutyák, macskák túletetése állatkínzás

magyarallatvedo

Szexvideót találtak a színész telefonján: kutyájával fajtalankodott (+18)

magyarallatvedo