Image default

Végre: Dél-Korea betiltja a kutyahús fogyasztását!

Dél-Korea betiltja a kutyahús fogyasztását, hogy ezzel véget vessen az ősi szokás körüli vitáknak. A koreai kormánypárt egyik politikai vezetője közölte, hogy Dél-Korea betiltja a kutyahús fogyasztását, mivel az állatok jogai iránti tudatosság egyre növekszik.
A Reuters szerint a tengerentúlon is sok bírálatot kapott a koreai szokás. De az országban is egyre nagyobb ellenállás tapasztalható, különösen a fiatalabb generáció részéről.

 

Itt az ideje, hogy véget vessünk a kutyahúsfogyasztás körüli társadalmi konfliktusoknak és vitáknak egy külön törvény megalkotásával

– mondta Yu Eui-dong, a Néphatalmi Párt politikai vezetője.

Elmondta, hogy a kormány még idén törvényjavaslatot nyújt be a tilalom érvényesítésére.

Chung Hwang-keun mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a kormány gyorsan bevezetné a tilalmat, és a lehető legnagyobb támogatást nyújtaná a kutyahús piacon tevékenykedőknek, hogy bezárják üzleteiket – közölte az Index.

AZ EDDIGI HASONLÓ TÖRVÉNYJAVASLATOK A MÚLTBAN AZ ÁGAZATBAN ÉRINTETTEK TILTAKOZÁSA, VALAMINT A GAZDÁK ÉS ÉTTEREM-TULAJDONOSOK MEGÉLHETÉSE MIATTI AGGODALMAK MIATT BUKTAK MEG.

A javasolt tilalom hároméves türelmi időt és pénzügyi támogatást nyújt majd a vállalkozások számára a kereskedelemből való kivonuláshoz.

Az állatvédő csoportok üdvözölték a tiltás kilátásba helyezését.

Egy álom vált valóra mindannyiunk számára, akik olyan keményen küzdöttünk azért, hogy véget vessenek ennek a kegyetlenségnek

– írta a Humane Society International egy nyilatkozatában.

A kormány adatai szerint mintegy 1150 kutyatenyésztő farm, 34 vágóhíd, 219 forgalmazó cég és mintegy 1600, kutyahúst felszolgáló étterem van az országban.

A Gallup Korea tavalyi felmérése szerint a lakosság 64 százaléka ellenzi a kutyahús fogyasztását, és a megkérdezettek mindössze 8 százaléka evett kutyát az elmúlt egy évben.

(Forrás: Reuters/Index Fotó: Jie Zhao / Corbis / Getty Images – illusztráció)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Két év alatt több mint 100 lakástüzet okoztak a macskák Dél-Koreában

Marci

Szörnyű körülmények között mészárolják le a kutyákat és macskákat Vietnámban

Viki

Utolsó pillanatban mentették meg ezt a gyönyörű Akitát a kínai kutyahúsboltból – Figyelem! Sokkoló tartalom!

Eszti_mav