Image default

Vízóraakna mélyéről mentettek nagytestű kutyust a lánglovagok

Vízóraakna mélyéről mentettek nagytestű kutyust a lánglovagok! A bozontos házőrző beleesett a mély vízóraaknába, de szerencsére a tűzoltók időben érkeztek és épségben megmentették. 

Csak bizalommal lehet belenézni ezekbe a kék szemekbe – kezdte bejegyzését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

Mint írják, ez a szabadbattyáni házőrző is ezt tette, amikor a vízóraakna mélyéről sandított fölfelé, hogy ugyan, ki fogja kimenteni szorult helyzetéből.

A rémúlt kutyus a tűzoltók kiérkezéséig aztán lecsendesülve várta megmentését. Végül egy kötél segítségével sikerült az egyik tűzoltónak kimentenie.

Egy aknába esett hódot is mentettek minap a tűzoltók

Lánglovagok mentették meg a csatornába szorult hód életét! A rágcsáló pórul járt, és csapdába esett, de a katasztrófavédelem tűzoltói nem ismernek lehetetlent akkor sem, ha egy bajba jutott állat élete forog kockán!

Nem mindennapi videót tett közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán tegnap!  A siófoki tűzoltóknak egy csatornából kellett kimenteniük egy csapdába esett hódot.

Mint írták,

A 15 KILÓS ÁLLAT A CSATORNA ÜLEPÍTŐJÉBEN GUBBASZTOTT, AMÍG KI NEM MENTETTÉK, MAJD VISSZATERELTÉK A SIÓ-CSATORNÁBA.

Termete ellenére igen mozgékony állattal találták szemben magukat a tűzoltók, így gyors és határozott mozdulatra volt szükség, amikor egy pléddel megragadták, majd kiemelték a mélyből, ezután pedig kis noszogatással visszakísérték a Sióba – írta a katasztrófavédelem, hozzátéve, a hód néhányszor még visszanézett megmentőire, majd eltűnt a naplementében.

Hálás köszönet a megmentett hód nevében is!

A magyarországi hódállomány a 19. század közepére a vadászat miatt teljesen kipusztult. Nagyjából másfél évszázaddal később, 1991-ben kezdtek ismét betelepedni az országba Ausztria felől. Emellett szervezett telepítésük is zajlott 1996 és 2008 között. 2019 végére az eurázsiai hód hazai állománya a becslések szerint 8500 példányra nőhetett.

Magyarországon 1988 óta védett a rágcsáló, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

(Forrás: OKFI, Fotó: Varga Csaba tűzoltó főtörzsőrmester, székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Helyet cserélt a részeg gyorshajtó a kutyájával az anyósülésen és azt bizonygatta nem ő vezetett

Erik

Egy kutya lőtt gólt egy focimeccsen – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Fél a kutyád a tűzijátéktól? Így nyugtasd meg

magyarallatvedo