Image default

A Harry Potter Voldemortjának nevét kapta az újonnan felfedezett ausztrál rovar!

A Harry Potter Voldemortjának nevét kapta az újonnan felfedezett ausztrál rovar! A tudósok szerint az elnevezés azért találó, mert Voldemort és ezek a hangyák is kísértetiesen néznek ki és az árnyak közt élnek.

Korábban ismeretlen állatot fedeztek fel Ausztráliában, amelyet aztán a Harry Potter gonoszáról neveztek el – derül ki a Nyugat-Ausztráliai Egyetem közleményéből. A Leptanilla voldemort egy föld alatt élő hangyafaj, amelynek egyedei a kutatók szerint sokban hasonlítanak a népszerű fantasy Sötét Nagyurára – írja a 24.hu.

Dr. Mark Wong, az új fajról készült tanulmány főszerzője szerint az elnevezés azért találó, mert Voldemort és ezek a hangyák is kísértetiesen néznek ki és az árnyak közt élnek. Leírásuk alapján sápadt, karcsú rovarokról van szó. Emellett hosszú, vékony lábaik és éles rágószerveik vannak.

Dr. Wong ezek alapján arra következtet, hogy az L. voldemort példányai ragadozók. Vagy ahogy ő fogalmaz: félelmetes vadászok a sötétben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek az ízeltlábúak pontosan milyen zsákmányra vadásznak. De a velük szoros rokonságban álló más hangyafajok általában földben élő százlábúakat ejtenek el erős állkapcsaikkal és fullánkjaikkal.

Az új fajra úgy bukkantak rá, hogy egy 25 méter mély lyukat fúrtak a földbe, amelybe aztán egy hálót eresztettek le – írta a 24.hu.

(Forrás: 24.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Száznál is több új fajt fedeztek fel a kutatók Új-Zélandnál

Erik

Hét új rovarfajt fedeztek fel Indiában

Erik

Kutatók két mára már kihalt makifajt azonosítottak Amerikában

Erik