Image default

Betörőt jelzett a kutya, Zalatnay nem vette komolyan

Zalatnay Sarolta – vagy ahogy az egész ország hívja: Cini, az éneklés mellett az élet egyik másik területén is kiemelkedő teljesítményt nyújt: ez pedig az állatvédelem. Cini már gyerekkora óta rajong az állatokért, 14 éve pedig még egy lovat is megmentett a vágóhídtól. A Magyar Állatvédelemnek adott korábbi interjújában büszkén mesélte, hogy jelenleg két kutyája és hét macskája van otthon.

Cini a koronavírus-járvány alatt is rendszeresen látogatott állatmenhelyeket, száraztápot, eszközöket, törölközőket vitt a rászoruló állatok számára. Lakóhelyén úgy is hívják, hogy

„Cini mama, a cicák megmentője”, hiszen amelyik macskát el tudta kapni, azt ivartalanította.

Most viszont szerencsétlenségére nem hallgatott a házőrzője szavára.

Hiába jelzett a kutya

Zalatnay imádott kutyája ugyan észrevette a bűnözőket és jelzett is, Cini viszont nem vette komolyan az eb ugatását.

− A hír sajnos igaz, valóban betörtek hozzám. Most mentek csak el a rendőrök, nagyon feldúlt vagyok. Nem értem, ki képes ilyesmire! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hajnalban arra keltem, hogy a kutyám vadul ugat, de nem igazán vettem komolyan. Még rá is szóltam, hogy hagyja abba. Majd később, reggel, a szokásos időben felkeltem, és ahogy mindig, leültem a számítógéphez. Ekkor döbbentem rá, hogy valami nem stimmel! Bevertem ugyanis a térdem a gép mellett kihúzott fiókba, amit biztos nem én hagytam nyitva. Ekkor hasított belém a fájdalmas felismerés, hogy betörők jártak az otthonomban – mondta a Borsnak Cini.

Ugatás

A kutyabaráthelyek.hu azt írja, az ugatásról: Figyelmeztetés, a gazdi és fajtársak hívása, érzelmek kifejezése (pl. öröm, stressz, stb.) csupán néhány funkció, melyet az ugatás betölthet. Annyi bizonyos, ha egy kutya elkezd ugatni, valami fontosra szeretné felhívni a figyelmünket, illetve a környezet felé is jelez. Például, ha területét védi az esetleges betolakodóktól, a mélyről feltörő, fenyegető ugatás egyfelől szól a gazdi(k)nak, hogy „helyzet van”, másfelől szól az illetékteleneknek is „tartsd magad távol” üzenettel.

Bors – Kutyabaráthelyek – Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Törött szárnyú darvat mentettek a madárkórház munkatársai

Marci

Vérző, sérült egerészölyvet mentettek meg Hortobágyon

Marci

Húsz éve keresett orvvadászt tartóztattak le 70 bengáli tigris megöléséért

magyarallatvedo