Image default

Elloptak egy 100 milliót érő kacsacsőrű emlőst

Hajtóvadászat indult az ausztráliai Brisbane-ben egy vadon élő kacsacsőrű elmős elrablásával vádolt két ember felkutatásáért – írja a BBC.

A térfigyelő kamerák rögzítették, amint a páros kedden felszállt egy vonatra, és egy törülközőbe csavarva tartotta az állatot.

A rendőrség úgy véli, hogy elrabolták a kacsacsőrű emlőst természetes élőhelyéről, amiért akár 430 000 ausztrál dollár (nagyjából 100 millió Ft) bírságot is kiszabhatnak.

A rendőrség komolyan aggódik az emlős egészségéért, és arra kéri a tetteseket, hogy adják vissza. A rendőrség szerint ugyanis a kacsacsőrű emlős esetében fennáll a veszélye annak, hogy megbetegszik vagy elpusztul, minél tovább van távol az élőhelyétől. De aggódnak a két ember biztonsága miatt is, mivel a hímek lábán méreggel töltött “sarkantyú” található, amely súlyos sérüléseket okozhat.

“A hatóságok rendelkezésére bocsátott jelentés szerint a (tettesek) a vonaton lévő embereknek mutogatták, és megengedték, hogy az emberek megsimogassák” – mondta Scott Knowles, a queenslandi rendőrség munkatársa.

“Az ezzel kapcsolatos aggodalmak az emberek által hordozott betegségek miatt merültek fel, amelyek hatással lehetnek az állatra, és fordítva.”

Egy személy, aki beszélt a párossal, azt mondta a rendőrségnek, hogy azt mondták, hogy egy úton találták, és azt tervezték, hogy szabadon engedik – mondta Knowles megbízott főfelügyelő.

A rendőrség felszólította a tolvajokat- akiket azóta azonosítottak, de nem találtak meg -, hogy inkább vigyék állatorvoshoz.

A kacsacsőrű emlősök egész Kelet-Ausztráliában megtalálhatók édesvízi patakokban, lassú folyású folyókban, tavakban és gátakon élnek.

(Forrás: BBC, Fotó: M Bannerman/DPE)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ausztrália hadat üzen az elvadult kecskéknek, csökkenetni fogja a számukat

Erik

Valóságos “pókeső” hullott egy ausztrál kisvárosra!

Erik

Újabb szögek az állatvilág koporsójában

magyarallatvedo