Image default

Olyan medvét fotóztak Szatmárban, akinek más ételére fájt a foga

A SZON birtokába jutott egy fénykép, amelyen egy barnamedve látható, amint éppen az automata etetővel ismerkedik a szatmári Fehérgyarmathoz közeli erdőrészben.

A lapnak a fehérgyarmati Ravasz Róka Földtulajdonosi Vadásztársaság elnöke Gyújtó Attila elmondta, hogy az érintett terület vadgazdálkodási szempontból hozzájuk tartozik.

medveles
Vagy éhes vagy csak kíváncsi a bocs forrás: SZON, vadkamera

Megdöbbentem, mert előttem már a jövő is felvillant, ugyanakkor nem ért váratlanul – kezdte az elnök. A térségben dolgozó egyik hivatásos vadász már mutatott nekem áprilisban olyan fényképet, amelyen medvetalpnyomok láthatóak. Az egyik község kocsmájában ment a mendemonda arról, hogy egy medve él a közelben, de mindezt eddig senki sem vette komolyan. Eddig nem látta senki sem, csak észlelték, a nyomaival találkoztak az erdőt járó emberek – jelentette ki Gyújtó Attila.

A kék hordóban kukorica van, amit nyilván nem a medvének tette ki, azonban ez őt nem érdekli. A vadász szerint ez egy fiatal állat, emiatt vagy kíváncsiságból vagy élelemszerzési céllal dézsmálta a hordót.

Mint arról hírportálunk is beszámolt, nemrégiben Egererdő egyik webkamerája fotót rögzített egy medvéről a Bükkben. A cég szerint az elmúlt hetekben több hasonló eset is előfordult, ezért óvatosságra intik a lakókat és az arra túrázókat is. Múlt héten Egercsehi mellett, előtte Lucfalván volt medveészlelés.

SZON nyomán Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kíváncsi medve kukucskált be egy család nappalijába + VIDEÓ

Erik

Kutyái mentették meg annak a férfinak az életét, akire egy medve támadt

Marci

Hőkamerás drónnal keresik a szlovák medvét, aki öt embert sebesített meg!

Erik