Image default

Nyári hűsítő gyümölcsös jégkockák kutya számára

A nyári hőségben a kutyák is megérdemlik a hűsítő, frissítő finomságokat. Ez az egyszerű és egészséges recept segít kedvencednek lehűlni a forró napokon. Íme, hogyan készítheted el a gyümölcsös jégkockákat kutyádnak:

Hozzávalók:

  • 1 csésze friss gyümölcs (pl. eper, sárgadinnye, görögdinnye, sárgabarack, alma), amiket a kutyád szeret
  • 1 csésze víz vagy húsleves (nem sózott)

Elkészítés:

  1. Válassz ki néhány kedvenc gyümölcsöt, amit kutyád szívesen fogyaszt. Fontos, hogy válassz olyan gyümölcsöket, amik biztonságosak és nem mérgezőek a kutyák számára. Például eper, sárgadinnye, görögdinnye, sárgabarack vagy alma alkalmas lehet.
  2. Mosd meg alaposan a gyümölcsöket, majd távolítsd el a héjukat, magokat. Vágd őket kisebb darabokra, hogy könnyen beleférjenek a jégkocka formákba.
  3. Tedd a kisebb gyümölcsdarabokat a jégkocka formákba. Különböző gyümölcsökkel kísérletezhetsz, hogy változatos ízeket érj el.
  4. Töltsd fel a formákat vízzel vagy húslevessel. Az alaplé egy jó választás lehet, mivel ízletesebbé teszi a jégkockákat a kutyádnak. Ügyelj arra, hogy a húsleves ne legyen sózott.
  5. Helyezd a jégkocka formákat a fagyasztóba és hagyd őket megfagyni legalább 3-4 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermednek.
  6. Miután a jégkockák megfagytak, óvatosan távolítsd el őket a formákból. Használj meleg vizet, hogy könnyen kiszedhesd őket.
  7. Kínáld kedvencednek a hűsítő gyümölcsös jégkockákat. Figyeld, hogy hogyan reagál rájuk, és ne engedd, hogy túl gyorsan fogyassza el őket. A jégkockák segítenek lehűteni kutyádat, miközben élvezheti a frissítő ízeket.

Fontos, hogy mindig figyelj a kutyád reakcióira, és a megfelelő mértékkel kínáld ezeket a hűsítő finomságokat. Biztosíts mindig friss ivóvizet a kutyád számára, hogy hidratált maradjon a nyári hőségben.

Fotó: Illusztráció/Getty Images

KAPCSOLÓDÓ

Részletek a vadászaton meglőtt vizsla állapotáról

Viki

Keservesen sírt az anyakutya a sérült kölyke mellett, ezzel kérve segítséget – VIDEÓ

Marci

Csodás hír: Ismét két túlélőt találtak a romok alatt

Viki