Image default

640 madárpókot és skorpiót akart Németországba csempészni egy amerikai

640 madárpókot és skorpiót akart Németországba csempészni egy amerikai – írta az MTI német forrásokra hivatkozva. 

Mintegy 640 madárpókot, skorpiót és különféle bogarat talált a német vámhatóság a Köln–Bonn nemzetközi repülőtéren egy amerikai turista csomagjában. A táska tulajdonosa el akarta adni a több millió forintot érő állatokat.
A kölni fővámhivatal csütörtöki közlése szerint a nagyrészt még élő állatokat egy amerikai állampolgár feladott csomagjában találták, amelyben a kísérőiratok szerint csak ruháknak lett volna szabad lenniük. Valójában néhány ruhadarab mellett abban egy leragasztott nagyobb hungarocell doboz volt.

A két hete elvégzett ellenőrzés során

a vámhatóság emberei 190 különböző pókot, több mint 430 skorpiót, valamint húsz százlábút és egyéb bogarat találtak zacskókba, illetve egyéb tartályokba csomagolva.

Az állatokat, amelyeknek összértéke mintegy 18 ezer euró (7 millió forint), a rheinbergi TerraZoo állatkertbe vitték.

A csomag 49 éves tulajdonosa a meghallgatása során azt állította, hogy az állatokat saját maga gyűjtötte össze az arizonai sivatagban, hogy aztán eladhassa őket az észak-rajna-vesztfáliai szakkiállításon.A remélt bevétel helyett az illető 6800 euró (2,7 millió forint) mínusszal tért haza: még mielőtt repülőre szállhatott volna, 3400 euró importvámot kellett fizetnie, és ugyanekkora összegű letétet kellett elhelyeznie az ellene adóbűncselekmény miatt indult eljárásban.

Nemrég 90 hüllőt akart Ausztriába csempészni egy férfi Etiópiából

Nemrégiben írtuk meg, hogy csaknem 90 hüllőt próbált Etiópiából Ausztriába csempészni egy férfi, akit a bécsi repülőtéren tartóztattak fel a vámosok.

A három csomagba bezsúfolt 85 gekkó, két kígyó és két skorpió összértéke 47 ezer euró volt. Az 50 éves csempész Addisz-Abebából repült Bécsbe, ahol a repülőtéren az elvámolnivaló nélkül utazók számára fenntartott folyosón keresztül akart távozni.

A vámosok mégis úgy döntöttek, megvizsgálják a csomagjait, amelyekben aztán a legnagyobb megdöbbenésükre fel hüllők sokaságát fedezték fel. Az állatok közül több példány már igen legyengült állapotban volt. A lefoglalt hüllők között nem voltak védett fajok. A repülőtéri hatóságok a kígyókat, gekkókat és skorpiókat átadták a schönbrunni állatkertnek.

A férfi a kihallgatáskor azt állította, nem eladni akarta az állatokat, csak azért hozta magával a gekkókat, hogy legyen mivel etetnie a kígyókat.

Bár furcsa és meghökkentő, ha valaki élő állatot akar felcsempészni a repülőgépre (tudva azt, hogy a röntgentkamerák valószínűleg kiszúrják majd az állatot), nem ez az első eset, mikor kígyót akar valaki magával vinni a repülőre. Pár hónapja egy Tampa International járatra szállt fel valaki az állatával együtt. Akkor vették csak észre, mikor a gép már leszálláshoz készülődött. Ezt követően a társaság közölte, hogy bár „nincs súly- vagy fajtakorlátozás a házi kedvencekre”, de csak macskák és kutyák engedélyezettek a repülőgépén.

Korábbi cikkünket itt olvashatja, amiben megtudhatja, hogyan próbált meg egy amerikai nő egy óriáskígyót a repülőgépre felvinni.

(Forrás: MTI)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hathetes kölyköket akart kicsempészni egy román, a vámosok lefülelték

magyarallatvedo

Higanyszennyezést mutattak ki a tömeges halpusztulással sújtott Odera vízében

Viki

Felrobbant egy hatalmas akvárium Berlin központjában

Viki