Image default

Bíróság elé állítja szomszédait a „naponta 200-szor kukorékoló” kakas miatt a német házaspár

Egy dühöngő házaspár bíróság elé állítja szomszédait kakasuk kukorékolása miatt, amely szerintük tönkreteszi az életüket azzal, hogy naponta akár 200-szor kukorékol.

A 76 éves Friedrich-Wilhelm K. és felesége Jutta azt állítják, hogy Magda, a kakas reggel 8 órakor rikácsolni kezd, és a nap hátralévő részében nem hagyja abba – írja a The Sun.

Magda, a kakas (a képen) állítólag naponta akár 200-szor is kukorékol

Állítólag olyan „elviselhetetlen” az állandó zaj, hogy nem tudják használni a kertjüket, de még az ablakot sem tudják kinyitni.

A pár szeretné elérni, hogy a hangos madarat végleg eltávolítsák szomszédjuk otthonából a németországi Bad Salzuflen fürdővárosból.

„Reggel 8-kor kezdi, mert éjszaka be van zárva, de aztán napközben 100-200-szor kukorékol”

– mondta Friedrich-Wilhelm a német televíziónak.
Friedrich-Wilhelm K. (76) és felesége, Jutta

„Ez olyan, mint a kínzás-” – tette hozzá a felesége, Jutta.

Ügyvédjük, Torsten Gieseke úgy nyilatkozott, hogy „a kakas nem egy csendes lakótelephez tartozik”. Ahogy Friedrich-Wilhelm megjegyezte, az egyik szomszéd két éve még elköltözni kényszerült a folyamatos kukorékolás miatt. A házaspár naplót készített, hogy minden alkalommal rögzítsék, amikor a kakas kukorékol, hogy bizonyítsák ügyüket.

Michael először 2018-ban vásárolt csibéket azzal a szándékkal, hogy begyűjtse a tojásaikat. Magda tulajdonosa, az 50 éves Michael D. azonban azzal érvelt, hogy a kakas jelenléte a kertjében elengedhetetlen ahhoz, hogy a tyúkjai között rend legyen.

Friedrich-Wilhelm és Jutta most, több évnyi kukorékolás után, a Lemgo Kerületi Bíróságon tárgyalják az ügyüket.

“A szomszéd akarja eltávolítani a kakasát, és ezzel vagy együtt kell élnünk, vagy nyernünk kell a bíróságon.”

Érdekes módon nem ez az első eset, hogy a kakas kukorékolása jogi vitát vált ki emberi szomszédok között. Maurice, a kakas még 2019-ben került a nemzetközi hírek címlapjára, miután napi kukorékolása ellentmondásos jogi csatát váltott ki a francia szomszédok között.

KAPCSOLÓDÓ

Betegre rugdosták Sanyi kakast a részeg hajléktalanok

magyarallatvedo

Nevet kellett váltania: átnevezték Putyint, a vadkant egy németországi vadasparkban

magyarallatvedo

Magyarországi szaporítókat fogtak el Nürnbergben – Képekkel

magyarallatvedo