Image default

Ön hordana zsiráfkaki nyakláncot? Van olyan, aki ilyen “terméket” készít!

Ön hordana zsiráfkaki nyakláncot? Van olyan, aki ilyen “terméket” készít!  Illetve csak szeretne készíteni, ugyanis az ürülék nem jutott át a vámon…

Tátva maradt az amerikai vámosok szája, amikor meglátták, hogy a zsiráf ürülékét akarta behozni az országba egy nő. Az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi (CBP) szakemberei a Minneapolis – Saint Paul Nemzetközi Repülőtéren (MSP) feltartóztattak egy nőt a vámon, aki zsiráfürüléket akart bevinni az országba, közölte  az Rtl.hu.

Az utas szeptember 29-én érkezett Kenyából az Egyesült Államokba, és a behozott áruk deklarációja során azt írta a lapra, hogy zsiráfürülék van az egyik csomagjában.

A CBP mezőgazdasági szakemberei megvizsgálták a szóban forgó dobozt.

Kikérdezésekor az iowai nő azt állította, hogy Kenyában szerezte be az egzotikus ürüléket, amiből nyakláncot szeretett volna készíteni.

Azt is elárulta, hogy korábban használt már jávorszarvas-ürüléket is hasonló célra. A vámosok lefoglalták a dobozt, és gőzsterilizálással megsemmisítették annak tartalmát.

Kérődzőfélék ürülékét ugyanis csak állatorvosi szolgálati engedéllyel lehet az Egyesült Államokba bevinni.

Kenyában ráadásul jelen van az afrikai sertéspestis, a klasszikus sertéspestis, a Newcastle-betegség, a száj- és körömfájás és a sertéshólyag-betegség is. A CBP mezőgazdasági szakemberei ha zsiráfürülék került volna be az országba, az akár emberre veszélyes megbetegedéseket is okozhatott volna.

Németországba madárpókok és skorpiók százait akarta becsempészni egy férfi

Nemrég írtuk meg, hogy mintegy 640 madárpókot, skorpiót és különféle bogarat talált a német vámhatóság a Köln–Bonn nemzetközi repülőtéren egy amerikai állatcsempész csomagjában. A táska tulajdonosa el akarta adni a több millió forintot érő állatokat.
A kölni fővámhivatal csütörtöki közlése szerint a nagyrészt még élő állatokat egy amerikai állampolgár feladott csomagjában találták, amelyben a kísérőiratok szerint csak ruháknak lett volna szabad lenniük. Valójában néhány ruhadarab mellett abban egy leragasztott nagyobb hungarocell doboz volt.

A vámon elvégzett ellenőrzés során

A VÁMHATÓSÁG EMBEREI 190 KÜLÖNBÖZŐ PÓKOT, TÖBB MINT 430 SKORPIÓT, VALAMINT HÚSZ SZÁZLÁBÚT ÉS EGYÉB BOGARAT TALÁLTAK ZACSKÓKBA, ILLETVE EGYÉB TARTÁLYOKBA CSOMAGOLVA.

Az állatokat, amelyeknek összértéke mintegy 18 ezer euró (7 millió forint), a rheinbergi TerraZoo állatkertbe vitték.

49 éves állatcsempész a meghallgatása során azt állította, hogy az állatokat saját maga gyűjtötte össze az arizonai sivatagban, hogy aztán eladhassa őket az észak-rajna-vesztfáliai szakkiállításon.A remélt bevétel helyett az illető 6800 euró (2,7 millió forint) mínusszal tért haza: még mielőtt repülőre szállhatott volna, 3400 euró importvámot kellett fizetnie, és ugyanekkora összegű letétet kellett elhelyeznie az ellene adóbűncselekmény miatt indult eljárásban.

(Forrás: Rtl.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Megtámadta a kutyaszánt egy jávorszarvas – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

640 madárpókot és skorpiót akart Németországba csempészni egy amerikai

Erik

Kígyókat, skorpiókat, gekkókat akart Bécsbe csempészni egy férfi

Erik