Image default

Hatalmas, hétméteres piton tartotta rettegésben a malajziai falut

Hatalmas, hétméteres piton tartotta rettegésben a malajziai falut! A közel 140 kilogramm tömegű állat egy kecskét ejtett el Kubang Pasuban. Az emésztés megnehezítette számára a mozgást, ezért tudták elkapni.

Tűzoltóknak sikerült befogniuk azt a hatalmas pitont, amely egy malajziai falu lakóinak okozott kellemetlenséget – írja a Mirror cikkét idzve a 24.hu.

A 7 méter hosszú és közel 140 kilogramm tömegű állat egy kecskét ejtett el Kubang Pasuban.

Az emésztés megnehezítette számára a mozgást, ezért tudták elkapni.

Amikor helyi gazdák megtalálták a kígyót, hasában jól kivehető volt prédája. 25 perccel később négy tűzoltó érkezett a helyszínre, a csapatnak rövid idő alatt sikerült befognia a gigászi példányt- írták.

Az egyedet a vadvédelmi hatóságoknak adták át, később pedig szabadon engedték. Az állat egy kockás piton volt, a faj a világ leghosszabb és egyben harmadik legnehezebb kígyója. A Dél- és Délkelet-Ázsiában honos hüllők népszerűek az egzotikus házi kedvencek piacán, az elszökött és elengedett példányok azonban gyakran problémát okoznak.

Németországban királypiton okozott rémületet

Királypiton okozott rémületet a német kisvárosban – írtuk meg nemrég. A hüllő valószínűleg a nyitott ablakon keresztül szökött meg egy családi házból.

Mint közöték, egy 1,30 méter hosszú királypitont találtak egy wismari utcában, amelyet a hivatásos tűzoltók fogtak be. Ezt a város szóvivője közölte kedden. Kora hajnalban, 3 óra körül járókelők fedezték fel a kígyót az aszfalton, és hívták a mentőszolgálatot. A tűzoltók ezután befogták az állatot, és a rendőrségre szállították.

A királypiton gazdáját megtalálták, és a városi szóvivő szerint a kígyót este átadták neki. A közelben lakó férfi elmondta, hogy Bonny, a piton egy nyitott ablakon keresztül szökött ki. A kígyó állítólag körülbelül tízéves lehet.

„A piton a vadonban valószínűleg nem sokáig élte volna túl” – mondta a városi szóvivő. Ennek a kígyófajnak napközben körülbelül 30 Celsius-fokos környezeti hőmérsékletre és 50-70 százalékos páratartalomra van szüksége – mondta. Hangsúlyozták azt is, hogy a királypiton tartása nem regisztrációhoz kötött.

A wismari hivatásos tűzoltóság számára nem ritkák az olyan bevetések, amelyek során állatokat mentenek. A kígyókat is „rendszeresen”, évente körülbelül egyszer-kétszer gyűjtik be.

(Forrás: 24.hu/The Mirror)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Az ellenőrök sem hittek a szemüknek, hogy milyen állatokat akart két nő átcsempészni a repülőtéren

Marci

Saját fajtársait is gond nélkül felfalja hazánk legnagyobb siklója

Marci

Eddig ismeretlen új kígyófajt fedeztek fel Szaúd-Arábiában

Erik