Image default

Bosszúból mészárolták le a mulatós zenész birkáit – Csokis Tibi 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel (+18)

Az elvágott torkú birkákkal kaphatott figyelmeztetést egy őrbottyáni vállalkozó, de a brutális állatkínzó akció célt téveszthetett. Legalábbis erre gyanakszik Csokis Tibi, a népszerű mulatós énekes, aki 100 ezer forintos “vérdíjat” ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Október 23-ra virradó éjszaka történt az emberi kegyetlenkedés, amelynek négy szerencsétlen birka esett áldozatul. Erről értesítette a Blikket felháborodottan az énekes. Két vemhes birka – egyikük ikerbáránnyal várandósátvágott torokkal feküdt a legelőn, és közel hozzájuk a másik két, növendék birkára is megcsonkolva, koponyasérülésekkel, vérbe fagyva találtak rá.

Kizárták az állattámadást

A helyszínelésre érkező váci rendőrök és az igazságügyi szakértő is kizárta, hogy állati támadás történt volna. Emberek által elkövetett támadást valószínűsítettek helyszínelők és erre utaltak az ipari kamera felvételei is. “3 vagy 4 ember kaphatta el a kis keresztlányom állatait, amelyek a Helyi Retro Csárda tulajdonosa által bérbe adott területen legelésztek. Elképzelhető, hogy neki szólhatott a figyelmeztetés” – vélekedett az énekes, aki közösségi oldalán is közzétette a megrázó felvételeket.

A szakértő is meglepődött a birkák brutális lemészárlásán

A Blikknek elmondta: “szenvtelen módon torkon szúrták, megkínozták birkákat, az egyiknek még a szarva is kitört, amikor valamilyen kemény tárggyal betörték a koponyáját. Még a szakértő is meglepődött a brutális mészárláson – fogalmazott a Blikknek mulatósénekes.

100 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki értelmezhető információt ad az esettel kapcsolatban és ezzel segíti nyomozást.

Korábban beszámoltunk,

hogy Nizza Liserons nevű kerületében negyven birkát találtak egy 50 négyzetméteres panellakásban vasárnap. A hírt Anthony Borré első polgármester-helyettes osztotta meg a közösségi oldalán. Borré tájékoztatása szerint a rendőrség elfogott két vérfoltos pólós férfit, akik a birkákat bevitték a lakásba, az egyik állatot pedig még a helyszínen levágták.

A prefektúra emlékeztet arra is, hogy „minden olyan személy, aki az engedélyezett vágóhidakon kívül állatokat levág, felelősségre vonható, szabadságvesztéssel és 15 000 eurós pénzbírsággal büntetendő.”

Blikk  – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

270 birka rekedt a láva fogságában Izlandon, mentőakciót indítanak a megmentésükre!

Erik

Betépett a birkanyáj: közel 300 kg orvosi kannabiszt legeltek le

Erik

Új-Zélandon megadóztatnák a metánt böfögő juhok gazdáit

Viki