Image default

Tortát kapott “112. születésnapjára” Lilly, a világ legidősebb kutyusa

Tortát kapott “112. születésnapjára” Lilly, a világ legidősebb kutyusa! A mentett keverék kutyus most töltötte be 24. életévét, ami emberi léptékkel számítva 112 évnek felel meg. 

Lilly a 24. születésnapját ünnepelte Olaszországban a családjával, a keverék kiskutya ezzel a világ legidősebb kutyusa lett, miután a korábbi rekorder, Bobi, a 31 éves alentejo masztiff tavaly októberben elpusztult – írja a Daily Mail.

Lilly, az ismeretlen származású, szürke-fekete bundájú kistestű kutya újév napján ünnepelte születésnapját a Nápoly melletti Torre Annuziatában, családja otthonában. A beszámolók szerint családja, az Acanforase család egy különleges tortát készített neki, amelyre a 112-es szám volt írva, ami emberi években kifejezve az életkorának felel meg. A kutyára egyébként korábban egy autópálya pihenőjében leltek Dél-Olaszországban, Reggio Calabriához közel.

Azt nem tudni biztosan, hogy tényleg Lilly a legidősebb kutya a világon, a Guinness Rekordok Könyve tavaly ilyenkor, még Bobi rekordjának hitelesítése előtt, Spike-ot nevezte meg a világ legidősebbjének, a csivava akkor 23 éves és 7 napos volt, tehát Lilly elméletileg akár idősebb is lehet.

Tulajdonosa, özvegy Anna Cutrupi szerint Lilly megőrül a halért, és szereti a kutyakaját és a húskonzervet is.
Lilly olyan nekem, mintha a lányom lenne, és sikerül elérnie, hogy ne érezzem magam egyedül, különösen a férjem elvesztése után – mondta az olasz médiának.

Anna elmondta, hogy bár három gyermekének, Roccónak, Ausiliának és Robertának saját családja és élete van, minden alkalommal, amikor telefonon beszélnek, “minden más előtt megkérdezik tőlem, hogy van a kutya”.

‘Lilly most már a családunk része, és mindenki kényezteti. Kétségtelenül koros, de egészséges és élénk’ –

tette hozzá Anna.

Elmondta, hogy tortát sütött Lillynek, mivel a kora elérése “olyan teljesítmény, amit méltóképpen meg kell ünnepelni”.

Új módszerrel számolják ki a kutyák életkorát

Általában úgy tartják, hogy a kutyaévek úgy számolhatók ki, hogy az emberi évek számát, amióta él, megszorozzuk héttel. Az állatorvosok azonban megcáfolták ezt az állítást, és egy jobb módszert találtak ki a kutyák életkorának kiszámítására.

Egy kutya életének első éve 15 évnek felel meg, míg a második év 24 évet tesz ki, tekintve, hogy a kutyák az első néhány évben hogyan öregednek és fejlődnek. Ebből kiindulva minden egyes emberi életévhez négy évet kell hozzáadni. Mivel Lillyt 2000-ben találták kölyökkutyaként, emberi években kifejezve 112 éves lesz.

(Forrás: Daily Mail)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Harmincegy éves lett Bobi, a világ legidősebb kutyája és remekül érzi magát

Erik

Vizsgálják Bobi rekordját, az állatorvosok szerint kizárt, hogy egy kutya 31 évig éljen

Erik

Csalás történt, mégsem élhetett 31 évig Bobi, a világ legidősebb kutyája cím birtokosa!

Erik